Elke zondag terrasbabbel voor de J-boys

© (Foto CLY)
Redactie KW

Voor de J-boys hoeft het geen vakantie te zijn voor een terrasbabbel. Elke zondag stipt om 11.30 uur komen ze bijeen voor een gezellige babbel in sportcafé Rik. Ze kunnen elkaar echt niet missen en plannen gezamenlijk de stoutste activiteiten zoals het afvaren van de Mandel. “Wij waren de eersten na de Vikings die de Mandel tot in de monding van de Leie hebben afgevaren”, opent Dirk Rogge.

“De wekelijkse babbel met Jacques, Hendrik, Stefaan en Herman is ergens begonnen midden de jaren negentig. Toen de uitbaters van de Krieke het voor bekeken hielden, verkasten we naar Café Den Joy’s. Daar vervoegden Hendrik Lattré en Dirk Claerhout het groepje. Toen echter ook Den Joy’s de deuren sloot, verhuisden we naar sportcafé Rik waar we intussen al zes jaar onze zondagse afspraak houden.”

“De bedoeling van onze wekelijkse terrasbabbel? Gewoon als vrienden onder elkaar wat bijpraten over politiek of dorpsgebeurtenissen. Tot rond de middag proberen we met onze geanimeerde gesprekken de wereld te verbeteren”, lacht Herman.

Bij de J-boys bleef het echter niet bij woorden alleen. Ze waren absoluut niet bang om een uitdaging aan te gaan, zoals het afvaren van de Mandel. “Op één van onze nieuwjaarsbijeenkomsten opende zich een discussie over de Mandel. Niemand wist precies waar die begon en eindigde. Uiteindelijk besloten we om dit proefondervindelijk te onderzoeken. We stuurden een delegatie naar Passendale en intussen werd de expeditie voorbereid en twee helden werden in 2011 te water gelaten in Emelgem, waar de Mandel bovengronds kwam. Gezien we er niet in slaagden de expeditie in één keer af te werken, werd de stunt herhaald in 2013”, vervolgt Dirk.

Voldaan huiswaarts

“Even goed worden wekelijks gesprekken geopend over allerlei items zodat we na een tweetal uurtjes druk discussiëren en gezellig aperitieven voldaan huiswaarts keren. Door corona kwam er helaas een lange pauze. Ook dat lijkt nu bijna voorbij, zodat we opnieuw elke zondag van de partij zijn voor onze onvergetelijke terrasbabbels bij Rik.” (CLY)