Elke Nieuwpoortse jongere krijgt 50 euro en ook verenigingen krijgen extra steun

Ook cultuur- en muziekverenigingen hebben nood aan een financieel ruggensteuntje. © MVQ
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Stad Nieuwpoort maakte 40.000 euro vrij uit het Vlaams fonds voor lokaal jeugdwerk en sport, maar investeert ook in culturele verenigingen. Dat betekent een ondersteuning van 50 euro voor elke Nieuwpoortse jongere.

Bert Gunst, eerste schepen voor Sport en Jeugd: “Kinderen en jongeren tussen 2,5 en 18 jaar zullen vijf cheques ter waarde van 10 euro kunnen afhalen bij de jeugddienst, sportdienst of cultuurdienst. Elke jongere kan deze tussenkomst gebruiken voor het betalen van lidgelden, aankoop van een scouts- of Chiro-uniform… Dit bedrag per kind is uiteindelijk een steun aan ouders en een uitnodiging om kinderen het jeugd-, cultuur- en sportleven te laten ontdekken.”

“Verscheidene clubvoorzitters spraken mij aan om in dit vreemde coronajaar extra te denken aan clubs”, vervolgt Bert Gunst. “Het mooie weer had voor heel wat inkomsten kunnen zorgen. Het verlies van barinkomsten, de halvering van lidgelden en weggevallen sponsoring kunnen vernietigend zijn voor clubs.”

Schepen van cultuur Ann Gheeraert: “Nieuwpoort ontving een mooi bedrag van 143.000 euro om de sectoren sport, jeugd en cultuur een duwtje in de rug te geven. Zo worden cultuurverenigingen ondersteund met een verdubbeling van hun jaarlijkse subsidie. Deze financiële steun komt voor onze verenigingen echt niet te vroeg!”

Jeugdverenigingen

Jeugdverenigingen kunnen nu toch zorgeloos op kamp vertrekken door een extra kampsubsidie. Dit jaar op kamp vertrekken is uitzonderlijk, want er komen veel kosten en extra inspanningen bij kijken. De organisatie met bubbels van maximum 50 kinderen en alles coronaproof houden wordt de grote uitdaging voor deze zomer.

“Maar ook onze Nieuwpoortse muziekverenigingen moeten we steunen”, aldus schepen Gheeraert. “Ook zij verloren subsidies aangezien ze hun stadsopdrachten niet konden uitvoeren. Door de annulering van plechtigheden en evenementen konden heel wat verenigingen niet in actie komen.”

“We kregen centen vanuit het kabinet van Benjamin Dalle (CD&V) om onze verenigingen en jongeren te steunen in 2020. Het ontvangen bedrag van 143.000 euro kan besteed worden tot eind dit jaar”, sluit schepen Bert Gunst hoopvol af.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier