Elke dag verse koemelk uit automaat

De burgemeester kwam de automaat officieel openen.© GS
De burgemeester kwam de automaat officieel openen.© GS
Redactie KW

Voortaan kan je in Hertsberge elke dag verse melk halen. De familie Schoonbaert-Bonne heeft op de Krinkelweghoeve een melkautomaat geplaatst.

Enkele maanden terug kregen Wouter en Ann Schoonbaert-Bonne het idee om een melkautomaat te plaatsen op de Krinkelweghoeve. “We hoorden mensen zo vaak zeggen dat niets zo lekker was als pudding van echte verse koemelk. Ook kinderen die op de boerderij kwamen, waren verlekkerd op een glaasje verse koemelk”, vertelt landbouwer Wouter schoonbaert.

“Uiteraard is de melk in de warenhuizen ook echte koemelk, maar die heeft wel een behandeling ondergaan om langer te bewaren en juist die behandeling zorgt er voor dat er een groot smaakverschil is tussen de melk die wij aanbieden en deze van de supermarkt.”

De melkautomaat wordt gevuld met verse koemelk recht uit de melktank, bijna rechtstreeks van de koe dus. “We vullen de automaat enkel met de eerste melk van de dag zodat er geen vermenging is van de verschillende melkbeurten.”

Een glas of een fles

De klanten kunnen elke dag op de krinkelweghoeve terecht van 7 uur s’morgens tot 22 uur om een fles melk te halen om thuis te consumeren, maar evengoed voor een bekertje melk als tussendoortje tijdens een fiets- of wandeltocht. Met dit initiatief willen Wouter en Ann ook werken aan een kleinere afvalberg. Klanten kunnen zelf een fles, kan of beker meebrengen van thuis om te vullen. Zelf voorzien ze ook herbruikbare, glazen flessen en kartonnen bekers. Ze kiezen er bewust voor om geen plastiek aan te bieden.

Burgemeester Jan de Keyser kwam op zondag 28 maart de melkautomaat openen. “Lokaal eten of drinken is niet alleen een duurzame keuze. Je bent ook zeker van een vers, smaakvol en betaalbaar product. Met dit initiatief weet je perfect waar je melk vandaag komt, je ziet de koeien in de weide grazen terwijl je de lekkere melk drinkt. Zalig! Ik kan iedereen aansporen met de fiets even te passeren en te genieten van lekkere 8020-melk! En weet dat niets zo lekker is als pudding van echte koemelk.”

De nieuwe melkautomaat staat in de Hertsbergeveldstraat 7 in Hertsberge en 1 liter melk kost 1 euro. (GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.