Elke 6- tot 12-jarige krijgt een Doe-boekje voor in de vakantie

We zien achteraan v.l.n.r. Katrien Vansteelandt, Valerie Vierstraete en Sofie Bonny. Onderaan staan Stijn Ramboer en Nathalie Pysson. (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Het gemeentebestuur geeft aan elke 6- tot 12-jarige een Doe-boekje om er in de eigen buurt een topzomer van te maken. “Het wordt een zomer zoals we er nog nooit één hebben meegemaakt. Het is aanpassen, maar dat is een reden te meer om opnieuw volop op ontdekking te gaan in onze eigen buurt”, begint schepen van Gezin Stijn Ramboer. “Om de lagereschoolkinderen wat inspiratie te geven in de vakantie, krijgen ze van ons een Doe-boekje. Dit boek is een idee van televisiemaker Dieter Coppens, onder meer bekend van het feelgood tv-programma Down the Road. Daarnaast is Dieter ook vormgever én papa.”

Knotsgekke tips

Het Doe-Boekje kan door steden en gemeenten aangekocht worden. “Koekelare heeft er 750 exemplaren van gekocht. Het is in feite een blijf-in-je-buurt-boekje boordevol ideeën om volop te genieten, te spelen en te bewegen in eigen gemeente. Het boekje zelf is een gemakkelijk hanteerbaar formaat voor kinderhandjes en dankzij de afwerking valt het boekje handig open en kun je er extra goed in schrijven. Er staat elke dag een knotsgekke tip of coole activiteit in. Je krijgt volop inspiratie om de zomer goed door te komen. Het zijn haalbare en toegankelijke activiteiten voor een zo breed mogelijke doelgroep en er is extra aandacht voor het (her)ontdekken van je eigen gemeente. De boekjes worden verdeeld door een poule van vrijwilligers die zich hebben gemeld in het kader van Koekelare Helpt”, besluit de schepen. “Kinderen mogen trouwens in de loop van de vakantie nog post verwachten van Warme William met een leuke opdracht. Spannend!” (Bieke Cobbaert)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.