Elk weekend feest in winterbar Eisbear Waregem

© JD
Redactie KW

Met een dagje vertraging opende vrijdagavond op de parking achteraan de dekenale kerk in Waregem winterbar Eisbear zijn deuren, voor al wie wil genieten van de sfeer van een après-ski evenement.

Die is ingericht in een autenthieke, houten almhut zoals je die aantreft in de Oostenrijkse sneeuwregio’s. Binnen is alle meubilair, inclusief ruime toog eveneens in hout. Je wordt er verwelkomd door ‘garçons’ in Lederhosen en dames in Dirndl-outfit. Vrijdagavond spuide een rookmachine op regelmatige tijdstippen mist over het aanwezige publiek dat genoot van bier in stevige potten van een halve liter en andere drankjes.

Elk weekend feest in winterbar Eisbear Waregem
© JD

De winterbar is telkens open van donderdag tot zaterdag vanaf 20 uur tot in de late uurtjes. Zoals afgesproken met het stadsbestuur wordt de hut op andere dagen ter beschikking gesteld van de Waregemse verenigingen en organisaties die de bar om beurt mogen uitbaten. De opbrengst is voor hun clubkas, maar ze zijn wel verplicht drank af te nemen van de organisatie.

Elke donderdagavond zijn er optredens. Donderdag 28 november zijn Die Schappers te gast. Daarna volgen tot en met donderdag 9 januari: 2Fabiola, Laura Lynn, Wim Soutaer, PartyfineX, Pat Krimson en Zware Jongens.

Naast Waregem staat er momenteel een identieke Eisbear almhut in Leuven, Sint-Truiden en Maaseik.

(JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier