Elk jaar komen er nieuwe kwaaltjes bij…?!

Frank Buyse
Frank Buyse Senior writer

Frank Buyse (60) zit óók thuis, maar gaat elke dag op zoek naar wat zon in donkere coronatijden. En deelt die graag. Wat hoop en humor, elke dag een vitamientje.

Ik had nog zo mijn best gedaan. Al mijn dierbaren rond de tafel verenigd. Een bandje dat speelde van La ballade des gens heureux. In de Broeltorens, een passend historisch kader. En ik had mij heel diep bezonnen. 60 jaar, dat is niet oud. En om dat te bewijzen had ik nog eens alles laten controleren. Hersenen, hart, longen, darmen… Het enige verontrustende was de darmendokter die zei: dat is geen lucht in je darmen, dat is een speklaagje… Maar ik was er helemaal klaar voor, voor mijn zestiger jaren.

En toen was daar dat coronabeest. Eerst nog een plagerig mailtje: Pas jij maar op, zestigers zijn een risicogroep! Om te lachen. Denk ik.

Vorige week dan kwam hier een brief binnen. Van de Christelijke Mutualiteiten.

Beste meneer Buyse, Het is niet omdat je zestig wordt (jullie zijn al vier maanden te laat, oenen!) dat je niet meer volop kunt genieten, maar elk jaar komen er toch wat nieuwe kwaaltjes bij…

Tarara … ‘nieuwe kwaaltjes’…?! Al eens rond jullie gekeken, dezer dagen, naar het nieuwe ‘kwaaltje’ van 2020?

Maar er volgde troost. Koning Filip wordt op 15 april ook 60 jaar. (Geachte meneer CM, sturen jullie hem dan ook zo’n brief?). Ik weet dat omdat dat in de boekjes staat. Niet omdat hij een oude schoolkameraad is. Echt, ik zat ooit een blauwe schooljaar in de Koninklijke Militaire Cadettenschool in Lier en ik heb altijd geweten dat Prins Filip in hetzelfde jaar zat in de afdeling Laken. We waren in elk geval even oud. Ik heb dat toch altijd zo rondverteld, ik heb nooit goed geweten of dat wel helemaal waar was of niet. Dat is misschien wel jongdementie. Soit, het was een troost, de matekes van toen worden ook oud. Worden ook 60.

Elk jaar komen er nieuwe kwaaltjes bij...?!
© BELGA

Gisteren dan volgde de apotheose. De Franse film die ik had opgezet, Nous finirons ensemble, bleek over een man te gaan die… 60 jaar werd. Maar dat niet wilde vieren met zijn vrienden, want hij had ruzie met zijn ex en had zware schulden gemaakt. Best een geestige film die nog goed eindigde ook. Maar ik zat bij mijn glas rode wijn vooral gelukzalig te denken: wat heb ik het goed gedaan! Mijn ex hoorde bij mijn dierbaarsten in de Broeltorens. En ik heb helemaal geen schulden. Dat ik 60 ben, is zeker in de deze tijden van generlei belang. We zullen doorgaan! Al komt hier net een nieuwsbericht binnen: de gemiddelde levensverwachting in Nederland daalt! Moet fake news zijn. Ik word 100! Als ik nu al een keer naar Blokken kijk, heeft dat niéts met mijn leeftijd te maken, een mens in lockdown past zich aan. Maar, wacht maar, meneer CM, nog een paar weken en je zal ons een keer volop zien genieten!

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten