Elisabeth Verfaillie uit Heule-Watermolen overleden op 90-jarige leeftijd

Redactie KW

Elisabeth Verfaillie is op de drempel van het nieuwe jaar overleden in het AZ Delta in Roeselare, waar ze sinds twee weken was opgenomen. Ze was de weduwe van Remi Depoortere, bekend figuur in Heule-Watermolen en overleden in 2010. Ze woonde nog zelfstandig in haar huis in de Izegemsestraat.

Elisabeth – bekend als Liesbeth – is geboren in Gullegem. Haar moeder baatte er destijds café De Bonte Koe uit. Vanaf haar veertiende ging ze uit werken, in twee wasserijen. Met de geboorte van haar dochter bleef ze thuis en bovendien was haar hulp welkom bij haar man die een bloeiende fietsenzaak uitbouwde en bekend werd voor zijn fietsenkaders die hij zelf ontwierp. Liesbeth verzorgde onder andere de administratie. Remi werd ook wijkburgemeester van de Watermolen en moest daarvoor veel op stap, waarbij Liesbeth hem graag begeleidde. Ze was ook lid van Okra-Watermolen.

Liesbeth en Remi trouwden in 1952, woonden eerste enkele jaren in bij Remi’s ouders en bouwen dan hun eigen woonst in de Izegemsestraat. Ze kregen een dochter, Marleen, die in Moorsele woont. Haar man Philippe Mestdagh is twee jaar geleden gestorven. De uitvaartdienst heeft plaats op dinsdag 7 januari om 10 uur in de Sint-Godelievekerk in Heule-Watermolen.

(NOM-begr. Debonné-Sereni)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier