Elisa Buyse (23) uit Moorsele met Niels Destadsbader op podium van Elisabethzaal

De 23-jarige Elisa Buyse uit Moorsele mocht gisteren even samen met Niels Destadsbader optreden tijdens de dankdag voor Kom Op Tegen Kanker. De campagne werd overigens afgesloten met een recordopbrengst van bijna 36 miljoen euro.

© gf

Gisteren, zaterdag, vond de dankdag plaats voor de vele vrijwilligers van Kom Op Tegen Kanker in de Elisabethzaal in Antwerpen. “Omdat ik de jongste twee jaar meereed met de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker, samen met het OLGHA challenge team, mocht ik er aanwezig zijn”, vertelt de 23-jarige Elisa Buyse uit Moorsele. “Het was dan ook heel ontroerend om te zien welk bedrag we allemaal samen hadden verzameld voor het goede doel. Ik ben zelf mijn pepe en nonkel verloren aan de ziekte.

Volledig nummer

De grote verrassing was echter toen Niels Destadsbader kwam optreden. “Heel onverwacht ben ik op het podium beland en mocht ik samen met hem een volledig nummer lang genieten”, zegt Elisa nog. “Hij zei dat we in de Elisabethzaal waren en zocht naar een Elisabeth… Ik riep meteen ‘Er is een Elisa’ en zo heeft hij mij uiteindelijk op het podium gevraagd. Dat was gewoon ongelofelijk. Dit toont ook aan hoe een ziekte mensen dichter bij elkaar kan brengen, want we blijven gaan tot we kanker kunnen verslaan!”

Elisa Buyse (23) uit Moorsele met Niels Destadsbader op podium van Elisabethzaal
© gf

Kom op tegen Kanker heeft overigens de campagne 2018-2019 afgesloten met een netto-recordopbrengst van maar liefst 35.943.987 euro.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.