Eline uit Roeselare verkozen tot Beste Wedding Planner

Eline wil in de toekomst met haar bedrijf uitgroeien tot een team van wedding planners. © (gf)
Redactie KW

Eline Beernaert werd geboren in Roeselare en ging er ook naar school. Na haar studies trok ze naar Gentbrugge om daar een weddingplannersbedrijf, Elegant Events, op te starten. Deze maand mocht ze de award voor Beste Wedding Planner van België in ontvangst nemen.

Eline heeft al altijd een passie voor gastvrijheid gehad. Na haar carrière in de hotelindustrie besloot ze om haar gevoel te volgen en de weg als huwelijksplanner in te slaan. “Ik hou er van om onder de mensen te zijn en ben altijd al bezig geweest met hospitality. Nu mag ik koppels helpen bij het organiseren van wat de mooiste dag van hun leven moet worden. Koppels volledig ‘ontzorgen’ en hen meer quality time bieden door de volledige organisatie en planning van hun huwelijk op ons te nemen, dat vind ik erg leuk”, aldus Eline Beernaert.

Na drie jaar ervaring te hebben opgedaan in de sector, schreef ze zich in voor de eerste Belgische Wedding Industry Awards in de categorie Beste Wedding Planner. Ze diende het project in van een huwelijk dat ze in 2018 organiseerde samen met de draaiboeken en foto’s. Daarna was het afwachten tot in december vooraleer ze voor de jury mocht verschijnen. “Dat was een erg belangrijk moment, aangezien hun punten voor de helft meetelden. De andere helft moest ik samen sprokkelen via een stemming van huwelijksleveranciers (huwelijksfotografen, bloemisten,…). Ik was genomineerd samen met drie andere huwelijksplanners.” Uiteindelijk kwam ze als winnaar uit de bus.

Gent als uitvalsbasis

De wedding planner heeft nog heel wat in petto voor haar bedrijf. “Ik wil de komende jaren verder groeien en zo een team uitbouwen met meerdere planners. Al wil ik wel dat mijn bedrijf persoonlijk blijft en dat mensen niet het gevoel hebben dat ze bij mij een nummer zijn. Iedereen wil een uniek trouwfeest en dat wil ik mijn klanten ook geven”, zegt een vastberaden Eline. Dat het idee om te groeien al van in het begin in haar hoofd zit, bewijst de locatie van haar bedrijf. “Ik heb ervoor gekozen om mij te vestigen in Gentbrugge omdat dit de perfecte uitvalsbasis is voor zowel mijn klanten uit Oost-Vlaanderen als uit West-Vlaanderen. Aanvankelijk bestond mijn netwerk vooral uit West-Vlamingen omdat ik kon rekenen op mond-tot-mondreclame van mijn vrienden en familie. Nu merk ik dat ik toch ook wel steeds meer aanvragen krijg van koppels uit de regio rond Gent”, aldus Eline.

Maar dat betekent niet dat Eline haar thuishaven Roeselare vergeten is. “Ik ben in Roeselare opgegroeid en zat er zowel op de lagere als de middelbare school. Nu kom ik nog maandelijks naar de stad om mijn ouders, familie en vrienden een bezoek te brengen of om af te spreken met mijn klanten uit deze regio. Het gebeurt dan ook vaak dat ik een afspraak met een klant combineer met een afspraak met de familie”, lacht Eline.

(SD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.