Elien Rosseel uit Ardooie houdt inzameling van mondmaskers

Elien Rosseel, een jonge vrouw uit Ardooie, doet een warme oproep om mondmaskers bijeen te brengen en om die ter beschikking te stellen van wie er nood aan heeft.

Elien Rosseel : “In nood kent men zijn vrienden” © JM

Elien staat zelf in de zorg en begrijpt maar al te goed dat mondmaskers essentieel zijn ter bescherming van zorgverleners en patiënten.

“Met Samenplus willen wij de Ardooise hulpverleners effectief steunen. Ik heb begrepen dat de mensen van de thuiszorg niet op de prioriteitenlijst van de overheid staan om te genieten van de voorraad aan mondmaskers. Nochtans is het belangrijk dat zij op een veilige manier hun werk in de eerste lijnszorg op een veilige manier kunnen uitoefenen”, aldus Elien. Daarom doet ze een oproep : ‘Mensen die mondmaskers liggen hebben kunnen deze binnen brengen. Wie zelf aan de slag wil kan de instructies olm een mondmasker te maken lezen op, www.maakjemondmasker.be. Wie nood heeft aan mondmaskers kan ook contact nemen met Elien via haar Facebook pagina.

Rusthuizen

Omdat er ondertussen nog steeds geen bezoek mogelijk is in de WZC’s, hebben ze daar initiatieven genomen om het de bewoners zo aangenaam mogelijk te maken. In Hardoy kijken ze uit naar mensen die oude filmpjes over Ardooie en de regio ter beschikking kunnen stellen. In Sint Vincentius is er in het sas aan de ingang een afgeefpunt waar je terecht kunt met een boodschap. Ook kinderen die een tekening maakten kunnen deze daar posten of laten posten.

(JM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.