Elien neemt Wafel Atelier over, “We kozen niet voor hoogste bod, wel voor de beste kandidaat”

Elien Derreveaux neemt het roer van het Wafel Atelier over van Steven De Sloover. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Kortrijkzane Elien Derreveaux (30) neemt het bekende Wafel Atelier op de Grote Kring in Kortrijk over van Steven De Sloover. Die laatste kondigde vorige week de verkoop van zijn geliefde wafel- en pannenkoekenhuis aan omdat hij meer tijd wil spenderen met zijn gezin. “Ik heb het hoogste bod afgeslagen en heb gekozen voor de beste kandidaat, of in dit geval, kandidate”, aldus Steven.

“Vol enthousiasme en gedrevenheid op weg naar een tweede Wafel Atelier in Rijsel of Gent, dat was het plan”, vertelt Steven. “Maar mijn echtgenote en onze kinderen deelden mijn enthousiasme niet echt. Zij zien in mij iemand die de 50 nadert, die twee fantastische dochtertjes heeft en die zowat alles bereikt heeft dat binnen zijn mogelijkheden ligt.”

Weloverwogen beslissing

Daarom nam Steven na 30 jaar in de horeca en 20 jaar als zelfstandige een drastische beslissing. Hij laat het Wafel Atelier over aan een andere ondernemer. Het Wafel Atelier was nochtans al sinds de opening, zo’n drie jaar geleden, een groot succes. Zowel Kortrijkzanen als toeristen vonden hun weg naar de Grote Kring voor pannenkoeken, Brusselse en Luikse wafels en handgemaakt ijs. Dikwijls vormden er zich rijen tot halverwege het plein. Op een bepaald moment werd het zelfs zo druk dat Steven een tweede pop-up winkel opende, het Wafel Rijk, enkele honderden meters verderop in de Lange Steenstraat. De pop-up sloot al in januari van dit jaar, maar was eveneens een succes.

De pop-up in de Lange Steenstraat sloot al in januari 2020.
De pop-up in de Lange Steenstraat sloot al in januari 2020.© AN

“Het is een weloverwogen beslissing. Maar natuurlijk ben ik daar nu triest over, want ik doe dit echt heel graag”, klinkt het enigszins terneergeslagen. “Langs de andere kant heb ik twintig jaar mijn eigen weg kunnen gaan en twintig jaar andere mensen blij kunnen maken. Nu is het tijd om dichter bij huis te zijn en tijd te maken voor mijn kinderen. En in Elien heb ik de perfecte overnemer gevonden!”

Gedreven en vriendelijk

Elien is niet aan haar proefstuk toe. Enkele jaren geleden runde ze nog ‘t Soethuys in Oudenaarde. “Daarna startte ik met een bureaujob, maar ik miste het contact met de klanten”, vertelt ze. “Toen mijn man mij op het bericht van Steven op facebook wees, waarin die vertelde dat hij op zoek was naar een overnemer, heb ik niet lang getwijfeld. ” En dat is maar goed ook. “Binnen de 24 uur na onze oproep op sociale media had ik al twaalf geïnteresseerden over de vloer“, vertelt Steven. “Vijf van hen kwamen met concrete voorstellen. Een iemand wilde zelfs een keten van Wafel Ateliers oprichten, maar ik denk niet dat Kortrijk daarop zit te wachten. Ook de dagen daarna kwamen voorstellen binnen, maar die heb ik afgeslagen. Elien had niet het hoogste bod, maar het klikte wel het best met haar. Ze heeft ervaring, komt rustig over, staat met twee voetjes stevig op de grond, is zeer gedreven, heeft een nuchtere kijk en is erg vriendelijk”, verduidelijkt hij. “Dat ze van Kortrijk is, heeft de doorslag gegeven. Binnen de week was onze overeenkomst rond.”

Voorlopig is Elien niet van plan om iets te veranderen aan het gekende concept van het Wafel Atelier. “Ik ben zelf een enorme zoetebek en dit concept klopt gewoon. Het past helemaal bij mij. Waarom zou ik dan drastische veranderingen doorvoeren? De recepten en de openingsuren blijven dezelfde en ook de twee jobstudentes die Steven in dienst heeft, blijven op post.” “In het begin spring ik nog bij waar nodig”, vult Steven aan. “Ik blijf in de buurt tot Elien ons systeem helemaal in de vingers heeft, daarna is er geen weg terug meer (lacht).”

Het Wafelatelier blijft even dicht om Elien de kans te geven zich wat in te werken. Vanaf woensdag 11 maart gaan de deuren weer open.

(Annelies Nollet)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.