Eliano Etehemi (9) laat zich kaalscheren voor campagne tegen kanker

© MM
Redactie KW

Eliano Etehemi (9) uit Knokke-Heist heeft zich laten kaalscheren voor de campagne van Ketnet ‘De Pet op tegen Kanker’. Kinderen kunnen vanaf nu een pet kopen, pimpen en opzetten tegen kanker. De actie wil kinderen met kanker de kans geven om op vakantiekamp te gaan en zo hun ziekte even te vergeten. In de promotieclip van de Ketnetband speelt de 9-jarige Eliano een hoofdrol als kankerpatiëntje. “Het is zijn grote droom om acteur te worden. We hebben hem dan ook de kans gegeven om mee te doen”, zegt mama Laetitia Hancart.

De eerste stappen in de acteerwereld bezorgen de jongen een dubbel gevoel. Eliano heeft zelf familieleden die gestorven zijn aan kanker – of de ziekte nog aan het overwinnen zijn – en was dan ook supergemotiveerd voor dit project. Daar moest hij wel wat voor over hebben, want voor de rol werd zijn hoofd helemaal kaal geschoren. “Mijn zoon heeft er een onvergetelijke ervaring aan overgehouden en zegt steevast dat hij van plan is om later acteur te worden”, zegt mama Laetitia Hancart. “Eerlijk? Zelf hebben we wel getwijfeld. Je zoon laten kaalscheren is nu eenmaal niet iets wat je meteen toelaat als ouder.”

Pimp je pet

De ‘Kom op tegen Kanker-pet’ is een leuke paarse pet met heel veel ruimte om je creativiteit op los te laten. In het grote witte vlak kunnen de Ketnetters hun pet helemaal naar eigen smaak pimpen. Daarom wordt de pet aangeboden in een ‘Petpakket’ samen met een stel stiften om creatief mee aan de slag te gaan. De campagne eindigt met de Petnetdag op woensdag 19 oktober. Ketnet wordt dan voor één dag Petnet en kinderen worden aangemoedigd om die dag met hun versierde petje naar school te gaan.

Eliano Etehemi (9) laat zich kaalscheren voor campagne tegen kanker
© MM

Eliano beleefde tijdens de opnames alvast een fantastische ervaring. “Als je hem bezig zag, dan zie je echt een toekomstige acteur“, glimlacht zijn mama. “Natuurlijk zijn we ongelofelijk trots op hem. We zien het bovendien als een eerbetoon aan alle mensen, jong en oud, die vechten tegen kanker of hun strijd verloren hebben.”

Videoclip

Het resultaat mag alvast gezien worden. De videoclip toont het verhaal van ouders die hun kind onbezorgd in de tuin zien spelen en op dat moment een verontrustend telefoontje krijgen van de dokters. De diagnose van de onderzoekers is hard: kanker. Tijdens het filmpje evolueert Eliano van een zorgeloze jongen naar een vechtend kankerpatiëntje, inclusief haaruitval.

Wil je nog meer weten over de actie en waar je een pet kan vinden? Alle informatie is terug te vinden op https://www.depetoptegenkanker.be/.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier