Eli Iserbyt triomfeert in Boom voor ploegmaat Michael Vanthourenhout

Eli Iserbyt©DAVID STOCKMAN BELGA
Eli Iserbyt©DAVID STOCKMAN BELGA
Bron: Belga

Eli Iserbyt heeft zondag de vijfde manche van de Superprestige gewonnen. De kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal haalde het in Boom voor ploegmaat Michael Vanthourenhout en Toon Aerts (Telenet Baloise Lions). Wout van Aert finishte als vierde.

Na twee derde plaatsen vorig weekend startte Wout van Aert met ambitie aan de wedstrijd in Boom, die hij al twee keer won. Van Aert kreeg nog een laatste kans op de zege vooraleer hij opnieuw naar Spanje trekt voor een trainingsstage. De kopman van Jumbo-Visma kende evenwel een moeilijke start en verzeilde op een gegeven moment zelfs rond positie 30.

Het zou duren tot de derde ronde vooraleer hij kon aanpikken bij de koplopers: Eli Iserbyt, Toon Aerts, Michael Vanthourenhout en Corné van Kessel. Lang zou Van Aert niet talmen in dat groepje, want in de vierde ronde schudde hij al meteen enkele fikse versnellingen uit de benen op de hellende stroken.

Door het beukwerk van de winnaar van de Strade Bianche en Milaan-Sanremo moest Corné van Kessel vooraan als eerste de rol lossen, maar wegrijden deed Van Aert niet. In de zevende ronde probeerde Toon Aerts dan weer het verschil te maken. Hij sloeg een klein gaatje, maar dat werd opnieuw gedicht door Eli Iserbyt en de vier renners kwamen weer samen.

Niet veel later versnelde Iserbyt zelf op een hellende strook. Stevig, want noch Van Aert noch Aerts had een antwoord in de benen. Aerts kwam daarna zelfs ten val en deed niet meer mee voor de zege, ook bij Van Aert was het beste er af. Iserbyt soleerde naar de zege, ploegmaat Vanthourenhout finishte als tweede.

Iserbyt verstevigt zijn leidersplaats in het klassement en telt nu 72 punten, vijf meer dan Toon Aerts en 11 meer dan Laurens Sweeck.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten