Eli Iserbyt start in Baal

Eli Iserbyt.© Belga
Eli Iserbyt.© Belga
Bron: Belga

Eli Iserbyt kan morgen/vrijdag op nieuwjaarsdag zijn leidersplaats in de X2O Badkamers Trofee verdedigen in Baal. Dat heeft zijn team Pauwels Sauzen-Bingoal donderdag bevestigd.

Afgelopen zaterdag kwam Iserbyt in de Superprestigemanche van Zolder te val, waarbij hij zich blesseerde aan de elleboog. Ziekenhuisbezoek nadien toonde aan dat er geen breuken waren, en check-ups bij de dokter de afgelopen dagen gaven hem groen licht om te crossen. Al kan nog steeds niet met 100 procent zekerheid gezegd worden dat er geen barstjes zijn, benadrukt zijn team.

Na een nieuwe check bij de dokter en een crosstraining in het bos hakte Iserbyt de knoop door om in Baal te starten. “Het gaat lukken”, klonk het bij de West-Vlaming. “Maar pijnlijk wordt het wel. Alle spieren rond de elleboog zijn geraakt, en die hebben veel tijd nodig om volledig te herstellen.”

Iserbyt zal van start gaan met een stevig ingetapete elleboog, om overstrekking tegen te gaan. Of de Europese kampioen zondag ook in de wereldbekercross van Hulst zijn kans zal wagen, wordt volgens Pauwels Sauzen-Bingoal pas na Baal beslist.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten