Eli Iserbyt start in Baal

Eli Iserbyt.© Belga
Eli Iserbyt.© Belga

Eli Iserbyt kan morgen/vrijdag op nieuwjaarsdag zijn leidersplaats in de X2O Badkamers Trofee verdedigen in Baal. Dat heeft zijn team Pauwels Sauzen-Bingoal donderdag bevestigd.

Afgelopen zaterdag kwam Iserbyt in de Superprestigemanche van Zolder te val, waarbij hij zich blesseerde aan de elleboog. Ziekenhuisbezoek nadien toonde aan dat er geen breuken waren, en check-ups bij de dokter de afgelopen dagen gaven hem groen licht om te crossen. Al kan nog steeds niet met 100 procent zekerheid gezegd worden dat er geen barstjes zijn, benadrukt zijn team.

Na een nieuwe check bij de dokter en een crosstraining in het bos hakte Iserbyt de knoop door om in Baal te starten. “Het gaat lukken”, klonk het bij de West-Vlaming. “Maar pijnlijk wordt het wel. Alle spieren rond de elleboog zijn geraakt, en die hebben veel tijd nodig om volledig te herstellen.”

Iserbyt zal van start gaan met een stevig ingetapete elleboog, om overstrekking tegen te gaan. Of de Europese kampioen zondag ook in de wereldbekercross van Hulst zijn kans zal wagen, wordt volgens Pauwels Sauzen-Bingoal pas na Baal beslist.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier