Elfde Duin Strand Poldertocht Mountainbike op 2 februari in Nieuwpoort

© foto MVO
Redactie KW

Initiatiefnemers zijn de Nieuwpoortse Jeanne Panne Bikers, die er met de sportdienst voor zorgen dat de organisatie vlot verloopt.

Stijn Deschilder, voorzitter van de Nieuwpoortse mountainbikeclub de Jeanne Panne Bikers: “Elk jaar zorgen we voor enkele wijzigingen in het parcours, zodat het niet te saai wordt voor mensen die elk jaar van de partij zijn. Ook nu hebben we nieuwe stukjes ingelast, de rijrichting veranderd…”

Het bezoekerscentrum Westfront speelt deze editie een centrale rol. Deelnemers kunnen kiezen tussen een parcours van 30 km (enkel voor handbikers en gezinnen), 35 km, 47 km of 58 km. Voor de tocht van 30 km en die van 35 km is er één bevoorrading voorzien. Voor de tocht van 47 km en 58 km zijn er twee bevoorradingen gepland.”

Wat wel helemaal nieuw is: voor het eerst is de handbikerstocht van 30 km ook toegankelijk voor gezinnen. Het parcours loopt over een verhard wegdek, maar de sportieve beleving blijft hetzelfde. Met deze vernieuwing willen we het familiale aspect extra aandacht geven.”

“We hebben bij de trajecten rekening gehouden met de verschillende types fietser. In het kortste parcours zijn behoorlijk wat asfaltwegen ingelast. Bij de grotere afstanden kunnen de geoefende mountainbikers zich uitleven in de duinen of op het strand.”

Stedelijk sportpark

De start- en aankomstzone van deze Duin- Strand- Poldertocht voor mountainbike én handbike op zondag 2 februari is voorzien in het stedelijk sportpark, Dudenhofenlaan 2B. Mountainbikers kunnen starten tussen 8 uur en 12 uur. Handbikers vertrekken tussen 9.30 uur en 12 uur.

Startgeld is 4 euro met startvergunning of 5 euro zonder startvergunning. Jongeren tot en met 12 jaar nemen gratis deel. Inschrijven bij de Sportdienst. Info bij de sportdienst op 058 23 75 40, sport@nieuwpoort.be of Jeanne Panne Bikers, 0477 98 21 75. (Myriam Van den Putte)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier