Elf wielerclubs en VMS ondertekenen charter Fietsgewijs in Roeselare

© (foto SB)
Redactie KW

Elf wielerclubs uit Roeselare, Izegem en Hooglede tekenden het Fietsgewijs charter van Politiezone Riho. Hoofdcommissaris Curd Neyrinck is blij met dit aantal en hoopt dat volgend jaar alleen maar te verdubbelen. Elke club die het charter ondertekende, nam drinkbussen mee naar huis voor alle leden.

Naast het project Fietsen in Harmonie, organiseert politiezone Riho nu ook het charter Fietsgewijs, waarbij elke club die ondertekende zich zal houden aan de verkeersregels, hoffelijk en respectvol zal zijn, steeds zal zorg dragen voor het milieu enzovoort. Samen met Fietsen in Harmonie, hoopt de politiezone om deze projecten uit te dragen naar heel West-Vlaanderen. Curd Neyrinck, hoofdcommissaris van de politiezone, wil daarnaast het aantal clubs dat het charter ondertekende, volgend jaar verdubbelen.

Niets alleen wielerclubs ondertekenden het charter, ook een school. VMS drong aan om ook het charter te ondertekenen als eerste school. Hiermee hoopt Curd Neyrinck dat de toon gezet is voor andere scholen uit de regio’s Roeselare, Izegem en Hooglede. Ook schepen van Sport, José Debels, hoopt dat steeds meer clubs aangezet worden om het charter te tekenen.

De clubs ontvingen drinkbussen voor alle leden. De hoofdcommissaris wil volgend jaar luisteren naar de voorstellen van clubs voor een nieuw gadget als beloning van het ondertekenen van het charter.

(KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier