Het begin van de zomervakantie blijkt traditioneel een populaire trouwperiode. Vrijdag en zaterdag stappen zomaar eventjes elf koppels in het huwelijksbootje. Schepen en Kortrijkse ambtenaar van Burgerlijke Stand Ruth Vandenberghe voltrok in de eerste helft van dit jaar al 150 huwelijken. Daarnaast was er ook één kleuterhuwelijk en stonden er 43 jubilea op het programma. Een koppel was 70 jaar getrouwd, er waren vier briljanten huwelijksjubilea (65 jaar getrouwd), 15 diamanten (60 jaar) en 23 gouden (50 jaar huwelijk).

"Waar vroeger de 'wettelijke trouw' slecht een formaliteit was, wordt het huwelijk op het stadhuis voor steeds meer bruidsparen de enige ceremonie. We doen dan ook onze uiterste best om er telkens een mooie, persoonlijke gebeurtenis van te maken," zegt Ruth Vandenberghe, schepen van Burgerzaken.

Het begin van de zomervakantie blijkt traditioneel een populaire trouwperiode. Vrijdag en zaterdag stappen zomaar eventjes elf koppels in het huwelijksbootje. Schepen en Kortrijkse ambtenaar van Burgerlijke Stand Ruth Vandenberghe voltrok in de eerste helft van dit jaar al 150 huwelijken. Daarnaast was er ook één kleuterhuwelijk en stonden er 43 jubilea op het programma. Een koppel was 70 jaar getrouwd, er waren vier briljanten huwelijksjubilea (65 jaar getrouwd), 15 diamanten (60 jaar) en 23 gouden (50 jaar huwelijk). "Waar vroeger de 'wettelijke trouw' slecht een formaliteit was, wordt het huwelijk op het stadhuis voor steeds meer bruidsparen de enige ceremonie. We doen dan ook onze uiterste best om er telkens een mooie, persoonlijke gebeurtenis van te maken," zegt Ruth Vandenberghe, schepen van Burgerzaken.