Elf cafés op vierde Bal van de Burgemeester: “Publiek kan er weer tegenaan gaan”

De werkgroep met in het midden burgemeester Kurt Vanryckeghem die een stevig avondvullend programma uitwerkte voor het vierde Bal van de Burgemeester in de expohal. © DJW
Redactie KW

Het vierde Bal van de Burgemeester (met Covid Safe Ticket) vindt vrijdag 15 oktober plaats in Waregem Expo. Aan dit evenement werken elf cafés uit Waregem en de deelgemeenten mee. De opbrengst gaat naar goede doelen.

“Het moet een leuk feest worden, met muziekjes, hapjes en drankjes. Vier jaar na de laatste editie van 2017 moet het publiek er weer keihard tegenaan kunnen gaan. Daarvoor kunnen we rekenen op elf deelnemende cafébazen en op verschillende artiesten op het podium in de expohal”, zegt burgemeester Kurt Vanryckeghem, die net als de vorige edities ook nu weer alle centen na aftrek van de kosten schenkt aan enkele goede doelen. “Het zijn allemaal Waregemse organisaties en instellingen: Ten Anker, het wooncentrum voor personen met een beperking; Somival, de vereniging voor recreatie en sport, (eveneens) voor personen met een beperking; jeugdbeweging Akabe Funk waarvoor een nieuw heem is gebouwd op de site van het Jeugdcentrum en het kinderkankerfonds Koester. Met uitzondering van de kosten voor een hutsepot voor alle medewerkers gaan alle euro’s rechtstreeks naar deze vier organisaties.”

Ongewijzigde formule

De voorbije edities waren telkens goed voor 1.500 tot 2.000 betalende bezoekers. Dat was in 2017 bijvoorbeeld goed voor een opbrengst van 20.000 euro, verdeeld over Koester, Ten Anker en Somival. Nu komt ook Akabe Funk erbij. “Dat zijn allemaal verenigingen die de centen goed kunnen gebruiken”, vertelt burgemeester Vanryckeghem. “Ze focussen op begeleiding, ontspanning en opvolging van een welbepaald doelpubliek en dat vraagt de nodige financiering. Omdat het Bal van 15 oktober meer dan 500 bezoekers zal tellen, moet iedereen aantonen dat hij of zij coronavrij is. Het evenement moet hoe dan ook veilig verlopen voor iedereen. Aan de formule zelf verandert er in feite niets.”

Artiesten

De elf cafébazen hebben elk een stand met hun drankjes. Die staat in een cirkelvorm opgesteld, met een grote binnenruimte en een podium waar artiesten zullen optreden. Dat zijn dj TT, het Bevers orkest Ze Coiffeurz, de Waregemse dragqueen Lola McQueen en dj Miss Dutwa. Good old Willy Sommers staat rond middernacht in voor de hoofdact. Daarna is het nog tot rond 3 uur volop muziek en dans in de hal. “Naast het vele werk van de werkgroep moet hier ook de financiële steun van sponsors vermeld worden, die er eigenlijk voor zorgden dat wij met een mooi programma mogen uitpakken. Het moet mogelijk zijn om daarmee ook weer te mikken op 2.000 bezoekers, of zelfs meer”, besluit de burgemeester. (DJW)

Kaarten: 10 euro in voorverkoop bij de deelnemende cafés, 15 euro aan de deur. Deuren: vanaf 19 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier