Elf besmettingen bij bewoners van WZC Ter Linde in Gits

© (Foto EV)
Redactie KW

Nadat één van de bewoners in het ziekenhuis positief testte op corona werden alle bewoners en personeelsleden van WZC Ter Linde deze week getest. De resultaten tonen aan dat elf bewoners besmet zijn. Het is voorlopig nog wachten op de uitslagen van de personeelsleden.

“De besmetting kwam eerder toevallig aan het licht”, legt schepen van Sociale Zaken Dimitri Carpentier uit. “Toen één van de bewoners in het ziekenhuis getest werd, bleek die positief te zijn. Daarop hebben we beslist om alle bewoners en personeelsleden te laten testen.”

De resultaten van de bewoners zijn intussen binnen. “Nog tien andere mensen blijken besmet te zijn. Gelukkig hebben de mensen die positief testten weinig symptomen.” Elke bewoner met corona blijft voorlopig op de kamer en bezoek in het woonzorgcentrum is uitgesloten. Maandag wordt er overlegd of er verder stappen zullen ondernomen worden.

Resultaten personeel maandag bekend

“Elk positief geval is er natuurlijk één teveel, maar onze werking komt voorlopig niet in het gedrang. Maandag overleggen we of er eventueel een aparte covidafdeling komt of niet maar dat is nog niet zeker. In april en mei hebben we draaiboeken opgesteld waardoor we voorbereid zijn op elke situatie. Veel zal ook afhangen van de resultaten van het personeel. Die worden maandag verwacht,” klinkt het tot besluit.

(EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier