Eleonora uit Izegem waagt kans in Belgium’s Most Amazing Women

Eleonora doet een gooi naar drie mogelijke kroontjes. (foto Wim) © (foto Wim)
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Op zaterdag 7 september staat de 23-jarige Eleonora Manukian in de finale van missverkiezing Belgium’s Most Amazing Women in Tervuren. De Izegemse met Litouwse roots strijdt er om drie titels en steunt er tegelijk de vzw Born in Africa mee.

Belgium’s Most Amazing Women is een missverkiezing waar drie titels te verdelen vallen: Miss Supranational Belgium, Miss International Belgium en Miss Tourism Queen International Belgium. De winnaressen van die titels krijgen meteen een ticket voor de internationale variant op die verkiezing. “Miss Tourism focust op het toerisme in een land, Miss Supranational zet het goede doel in de kijker en Miss International is een titel voor vrouwen die ondernemend zijn en op zakelijk vlak van aanpakken weten”, vertelt Eleonora.

Van dat laatste heeft ze alvast kaas gegeten. De jongedame is in het dagelijks leven consultant bij Deloitte. “Op vlak van missverkiezingen nam ik in 2016 al eens met succes deel aan Miss Multiverse Belgium. Nu waag ik mijn kans bij Belgium’s Most Amazing Women omdat het een verkiezing is die zich niet enkel op het uiterlijk focust, maar ook heel wat andere aspecten in de schijnwerpers zet.” Eleonora kwam naar België toen ze amper zeven was. “Ik volgde mijn moeder die toen de liefde naar dit land volgde”, zegt ze. “Ik ben van Litouwen afkomstig, maar ben hier goed ingeburgerd. Mijn leven vindt hier plaats.”

Ik heb besloten om kinderen in Zuid-Afrika te helpen

Tijdens de verkiezing zet Eleonora zich in voor de vzw Born in Africa. Ik wist meteen dat ik een vzw wou kiezen die kinderen binnen het onderwijs wou helpen. Onderwijs is immers een basisrecht voor iedereen. Ik heb in België lessen informatica gegeven aan kinderen van 9 jaar en was heel gelukkig dat ik op die manier ook een bijdrage kon leveren. Dit keer heb ik besloten om kinderen in Zuid-Afrika te helpen omdat ze vaak niet eens de mogelijkheid hebben om naar school te gaan. Daardoor komen ze terecht in vreselijke situaties.”

Gezondheid

“Het geweldige aan ‘Born In Africa’ is dat ze niet alleen het kind zullen ondersteunen binnen het onderwijs, maar ook op vlak van gezondheid en professionele begeleiding. Ze bieden een totaalpakket aan om hun leven te veranderen en dat sprak mij zo aan dat ik heb besloten om zelf ook meter te worden van Asheeqah, een meisje van 8 jaar dat nu in het tweede leerjaar zit”, legt Eleonora uit.

“Met deze actie hoop ik om meer mensen bewust te maken over ‘Born In Africa’ en het belang van een goed onderwijssysteem in alle landen”, besluit ze. (vadu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier