Elena Navolokina opent Elena’s Parelwereld in Roeselare

Onlangs opende Elena Navolokina (51) in de Meensesteenweg de hobbyshop ‘Elena’s Parelwereld’ waarbij de nadruk op handgemaakte sieraden en borduren met parels ligt. Als de maatregelen het weer toelaten kun je er ook terecht voor workshops.

Elena Navolokina: “Vrouwen genieten ervan om zich mooi te maken.” (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Elena Navolokina: “Vrouwen genieten ervan om zich mooi te maken.” (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel

De gediplomeerde choreografe Elena Navolokina is afkomstig uit Oekraïne en woont al 20 jaar in Ingelmunster. “De passie voor naaien en borduren heb ik al sinds mijn jeugd”, vertelt Elena. “Ik hou gewoon van mooie dingen. Vrouwen genieten ervan om zich mooi te maken. Het borduren van kralen op kledij zit ook wel in onze traditie. Daar ben ik al zes jaar mee bezig. Aangezien mijn goede vriendin Martine Declercq, na tien jaar ’t Kralenhoekje in Izegem te hebben uitgebaat, er mee ophield, was dit voor mij de ideale gelegenheid om zelf met zo’n winkeltje te starten. Martine blijft meewerken in de workshops.”

“Corona geeft hobby’s een boost”

Elena’s Parelwereld verkoopt exclusieve handgemaakte sieraden. Je vindt er een mooi assortiment parels om zelf sieraden te maken en ze focust daarnaast op borduurpatronen voor handtassen en koekjesdozen. “Ook voor ‘diamond painting’, geborduurde kledij voor dames en herstelling van sieraden kun je bij mij terecht. Na de coronaperiode hoop ik weer met workshops te starten.”

Boost

Veel klanten deden dit vroeger al maar de coronacrisis heeft deze leuke vrijetijdsbesteding volgens Elena een boost gegeven. “Het contact met de klanten en het aanleren van die borduurtechnieken geeft mij echt wel voldoening. Inspiratie haal ik overal. Ik geniet ervan om er dagelijks mee bezig te zijn. Sieraden kun je zo duur maken als je zelf wilt. Handgemaakte colliers, armbanden, haarbanden of haarspelden vind je bij mij vanaf 25 euro. Het hangt er natuurlijk vanaf welk materiaal je gebruikt of hoe ingewikkeld het ontwerp is.” Elena’s Parelwereld vind je in de Meensesteenweg 71 in Roeselare, pal tegenover de vroegere H. Hartkliniek. De deuren zijn open op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag telkens van 9.30 tot 12 uur en van 13.30 tot 18 uur. Op zaterdag is de winkel doorlopend open van 10 tot 17 uur en in de maand december ook op zondag. (KK)

Voor info kan je terecht op de Facebookpagina of kan je bellen naar 0477 28 54 41.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.