Elektrischefietsenwinkel Cool Electro Cycles opent nieuwe winkel in Kortrijk

Peter Beauprez zal de nieuwe fietsenwinkel in de Doorniksestraat uitbaten. (foto AN)
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De broers Christophe en Nicolas Cool, zaakvoerders van Cool Electro Cycles, openen volgende week officieel hun zesde elektrischefietsenwinkel in vijf jaar tijd. Na Blankenberge, Torhout, Tielt, Waregem en Roeselare, is Kortrijk aan de beurt. Peter Beauprez (39) zal de winkel aan de Doorniksestraat, in het hartje van Kortrijk, uitbaten.

“Bij Cool Electro Cycles Kortrijk kun je terecht voor de betere elektrische fiets”, aldus Peter. “Dat gaat over de gewone elektrische fiets die iedereen kent, maar ook over de alsmaar populairdere elektrische mountainbikes, racefietsen, bakfietsen, steps en zelfs ruim uitgeruste speedpedelecs. Wij zijn bovendien de enige aanbieder van de highspeedfietsen van Stromer in de Kortrijkse regio.” Voor die kwaliteit moet je wel iets overhebben. De prijzen in de winkel variëren van 1.200 tot 10.000 euro.

Alsmaar populairder

“Daar kan je een kleine auto voor kopen, dat klopt”, aldus Peter. “Maar alsmaar meer mensen grijpen naar een elektrische fiets of speedpedelec voor het woon-werkverkeer in plaats van naar een tweede wagen. Die eerste is dan ook heel wat beter voor het milieu, makkelijker te parkeren en goedkoper in verbruik en onderhoud. De tijd dat elektrische fietsen uitsluitend iets waren voor senioren, is definitief voorbij. Je voelt die populariteit ook bij de leveranciers, zij moeten keihard werken om alles op tijd geleverd te krijgen.”

De broers Cool kozen, net zoals bij hun andere zaken, bewust voor een winkel met een grote etalage in het hart van de stad. In de Doorniksestraat stappen nu al veel mensen binnen om even een kijkje te nemen. “En daar hoeft het niet bij te blijven”, aldus Peter. “Iedereen is welkom voor een testrit, ook als je niet meteen van plan bent om een aankoop te doen.”

Peter is zelf een fervent mountainbiker. Eind vorig jaar startte hij bij Cool Electro Cycles in Tielt. “Maar als Kortrijkzaan was ik maar wat blij om hier de zaak te komen runnen”, glimlacht hij. “Voorlopig bestaat ons team uit twee mensen, ikzelf en een technicus. Wie bij ons een fiets aankoopt, kan hem hier ook binnenbrengen voor onderhoud.” (AN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier