Elektrische vrachtfietsen voor stadspersoneel zijn primeur

Introductie van de elektrische bakfietsen - Ben Hamerlinck, Kenny Geuens, Anthony Devinck, Jeroen Vandermarliere, Jelle Wittouck, schepen Ben Desmyter, schepen Marjan Chapelle en schepen Kris Notebaert. © MD
Redactie KW

Binnenkort zullen er in het Poperingse straatbeeld wel heel speciale stadsvoertuigen waar te nemen zijn. De stad investeerde in de aankoop van twee elektrische, imposante vrachtfietsen.

De fietsen zullen ingezet worden voor de uitvoering van dagelijkse taken bij de Technische dienst, zoals bijvoorbeeld het ledigen van vuilnisbakken. De stad is de eerste in West-Vlaanderen die hiermee uitpakt.

Schepen Ben Desmyter (CD&V): “Deze aankoop sluit aan bij de ambities van het stadsbestuur om duurzame en milieuvriendelijke verplaatsingen te stimuleren. Het gaat om op maat gemaakte vrachtfietsen, voorzien van een zware, elektrische ondersteuning en een ruime laadbak, met een capaciteit tot 300 kg. Een lokale handelaar leverde de fietsen, en stond ook in voor de belettering.”

“De fietsen zullen voornamelijk door de Groendienst gebruikt worden voor kleine onderhoudswerken en afvalophaling in het stadscentrum. Daarmee kunnen we een bestelwagen uitsparen. Een ander voordeel is dat voor de fietsen, die 8.000 euro per stuk kostten, geen rijbewijs nodig is”, aldus CD&V-schepen Kris Notebaert.

(AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier