EK-wedstrijden op groot scherm op Wellington nog niet afgeschreven

Hannes Hosten

Er is zeker nog kans dat de EK-wedstrijden van de Rode Duivels vanaf 12 juni worden uitgezonden op groot scherm op de Wellingtonrenbaan.

In 2018 was de uitzending van de WK-matchen van onze nationale trots op de Wellington een groot succes. En ook met dit EK zou evenementorganisator Eventor van de familie Orlans, organisator van de paardenrennen Oostende Koerse, graag een volksfeest maken van elke match die de Belgen spelen. Maar zal dat ook kunnen en mogen?

“Wij hebben een voorlopige toestemming van de stad Oostende om de EK-wedstrijden op groot scherm te tonen op de Wellington”, zegt Olivier Orlans van Oostende Koerse. “Maar we houden rekening met verschillende opties. Enerzijds is er de Full Monty , met groot scherm van 86 m² in open lucht, zoals vorige keer. Maar we houden ook rekening met een tweede verhaal, waarbij we maximum 1.000 mensen binnen laten in de grote hal.”

“Eerlijk gezegd denk ik niet dat het de full monty zal zijn. Vraag blijft hoe dan ook of het rendabel zal zijn en of we niet al te zeer politieman zullen moeten spelen. Als daar wat pinten over de toog gaan, is dat niet meer zo makkelijk. We zijn afwachtend, maar wel hoopvol. Meer en meer mensen worden gevaccineerd, ze gaan toch wat moeten beginnen lossen. En wij kunnen snel schakelen, zeker nu we hoofdaandeelhouder zijn van de Wellington.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier