EK op groot scherm in eetcafé de Lockedyze

De uitbaters van Lockedizze.© EF
De uitbaters van Lockedizze.© EF
Redactie KW

Wie naar het knabbel- en eetcafé de Lockedyze trekt in Kemmel om de wedstrijden van het EK te volgen kan er letterlijk proeven van de tegenstanders van de Rode Duivels. “Tijdens de rust serveren we gratis hapjes en als ons land de finale speelt, zijn er frietjes à volonté”, zeggen de uitbaters Myriam en Marnick Vandamme.

Alle wedstrijden van het EK zijn er te volgen op groot scherm. Maar die van de Rode Duivels worden toch wel bijzonder.

“Omdat het onze ploeg is natuurlijk, maar ook door de kleine gastronomische attentie uit de lokale keuken van de tegenstanders van de Rode Duivels. En dat zullen er hopelijk veel zijn. We starten alvast met wodka met zalm uit Rusland. Onze oudste zoon werkte in het Russische Minsk en spreekt over een lekkernij. We hebben voor de wedstrijd tegen Denemarken Deense haring binnengehaald en tegen Finland zal dat Finse Fetapastei zijn. Het feest wordt natuurlijk nog beter als ook Lukaku en co de tegenstanders met huid en haar zullen oppeuzelen.”

De hapjes van de tegenstanders worden gratis aangeboden. “Op dit moment hebben we nog geen zicht welke landen we nog uit de kookpot moeten halen, maar we zijn er klaar voor.”

De uitbaters benadrukken dat alles volgens de nog steeds geldende coronamaatregelen zal gebeuren. “De plaatsen zijn dan ook beperkt en er wordt voetbal gekeken met vier aan een tafel met het mondmasker binnen handbereik om zich te verplaatsen.”

Frieten bij finale

Nu al kijken Myriam en Marnick uit naar de finale op 11 juli. “We geloven sterk dat België er bij zal zijn. We voorzien dan alvast Belgische frieten met mayonaise. Het zou verder ook een mooi verjaardagscadeau zijn. Onze zaak bestaat dit jaar immers 25 jaar.” De naam van het café verwijst naar een oud gebruik dat de fopspeen voorafging. “Met een stoffen lapje, gevuld met geperst brood en suiker, hield men de huilende of hongerige kindermondjes zoet. Voor het EK voorzien we nu andere zoethouders.”

(MDN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.