Eisbear Winterbar nieuwste attractie van Waregem Wintert

Kris Vanhoyland en Gregory Vanwonterghem op de plek waar de almhut wordt opgetrokken. © DJW
Redactie KW

Met de naam Waregem Wintert bundelt de stad alle activiteiten die te maken hebben met de eindejaarsperiode 2019. Blikvanger en compleet nieuwe attractie is de grote chalet van 12 x 30 meter op het plein achteraan de dekenale kerk in het centrum, de Eisbear Winterbar. Het gaat over een authentieke almhut die je in Oostenrijk aantreft, compleet ingericht met jachttrofeeën, koebellen aan de wanden, lange houten zitbanken, skilatten en dergelijke meer. Het geheel ademt gezellige, winterse sfeer uit zoals je die ook ervaart tijdens een après-ski in Oostenrijk.

In deze almhut kan je vanaf 21 november tot 1 februari 2020 terecht voor drankjes, hapjes en gepaste muziek, geleverd door de dj’s van het Huis Vanwonterghem. Initiatiefnemer van deze Eisbear Winterbar is Kris Vanhoyland die in alle Vlaamse provincies in de eindejaarsperiode maximum twee van die chalets zal plaatsen in twee steden. Voor West-Vlaanderen is Waregem de eerste stad die aan de beurt is. Vanhoyland contacteerde zelf het stadsbestuur dat op het aanbod inging, op voorwaarde dat de grote chalet in het centrum moest staan en dat ook de lokale verenigingen aan bod kwamen. Het stadsbestuur had vooraf ook overleg met Unizo Waregem en de horeca op de markt. Er vielen geen bezwaren te noteren.

Kris Vanhoyland: “Voor ons is de samenwerking met de lokale verenigingen in elk geval geen enkel probleem. Integendeel, in elke stad waar wij staan met een chalet worden de lokale verenigingen betrokken bij het gebeuren. Wat dat inhoudt? Wel, zij kunnen telkens van zondag tot woensdag zelf gebruik maken van de chalet, helemaal gratis. De opbrengst van de drankjes die zij tijdens die dagen verkopen is voor hun clubkas. De verenigingen zijn intussen op de hoogte van dit voorstel. Zelf zijn wij met de chalet open van donderdag tot zaterdag.”

(DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier