Eindwerken van cursisten fotografie vormen wandeltentoonstelling in Oostkamp

Redactie KW

Fotografie, de passie om een emotie, een moment vast te leggen is een beeld. Vol trots stellen nu de 17 afgestudeerden van de 5 jaar durende cursus fotografie van het volwassenonderwijs CVOSG hun eindwerk voor aan het grote publiek. Met een wandeltentoonstelling doorheen Oostkamp.

Tot en met woensdag 16 juni ontdek je tijdens een wandeling van 3 kilometer in het centrum van Oostkamp maar liefst 17 fotografiewerken. Dit zijn de eindwerken van de cursisten Foto Portfolio en Team Fotografie van de campus CVOSG Oostkamp: Ann Soulliaert, Jo Van Rafelghem, Thalia Lams, Sven Donche, Isaï De Rynck, Luc Hauspie, Jennifer Verkimpe, Lode Nulens, Carolina Droogendijk, Annelies Leuridan, Henk De Laere, Eddy Janssens, Elke Saey, Fabienne Vermassen, Els Tavernier, Kris Hoornaert en Valérie Naessens. De wandeling brengt je op plaatsen als: Oostcampus, CVOG, het bibliotheek infopunt, het oud gemeentehuis, de kerk van Oostkamp, de Wieke, het JOC Artisjoc, en ’t Paviljoentje.

Inkijk in een depressie

Al bij de start van de wandeling doorheen de Oostcampus blijkt hoe persoonlijk de werken zijn, hoe de fotografen een deel van hun persoonlijke levenservaring in hun werken hebben weergegeven. Met de fotoreeks Mind Scapes wil Valérie Naessens de bezoeker een uniek inzicht geven in een depressieve ziel. “Ik had het tijdens mijn depressie moeilijk om mijn gedachten en gevoelens aan de buitenwereld uit te leggen. Ik heb veel gedachten en woorden tijdens deze periode opgeschreven, voor mezelf. Met Mind Xcapes heb ik deze gevoelens vastgelegd in betekenisvolle beelden waaronder een aantal zelfportretten.”

Ook voor Jennifer Verkimpe is deze tentoonstelling zeer persoonlijk. Ze heeft aan aangeboren afwijking aan de ogen en ze heeft een aantal beelden weergegeven hoe zij kijkt naar de wereld rond haar. Ze is erin geslaagd om haar gezichtsveld met alle beperkingen weer te geven in haar expositie met de toepasselijke naam: “Kijk door mijn ogen, zie wat ik zie.”

Ecce homo-Ziehier de mens

Henk De Laere heeft een fotoreeks neergezet die de strijd en de aanvaarding van anders zijn perfect weergeeft in een aantal pakkende beelden. “Ook in 2020 was het niet evident om anders te zijn, Homo klinkt al lang niet meer als mens. Met dit fotoverhaal pikt ik in op het moment dat Luc op latere leeftijd het gevecht voor zijn geaardheid aangaat, maar wel met respect en dankbaarheid voor zijn verleden. ” Een verhaal om in 2020 de spotmantel af te gooien. Ook steken strekkingen die vrijheden van mensen beperken, weer de kop op.

De tentoonstelling is dagelijks te bezichtigen. Er wordt wel gevraagd om rekening te houden met de coronamaatregelen. De start van de tentoonstelling is in Oostcampus in de Siemenslaan in Oostkamp.

(GST)

17 cursisten tussen de Zwart-witwerken van Thalia Lams

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.