Eindrangschikkingen basketbalcompetitie gekend

Mathieu Coucke (Kortrijk Spurs A) tussen de verdedigers door. © VDB
Niels De Boysere
Niels De Boysere Redactie KW

Nadat door de huidige en actuele toestand van het coronavirus werd beslist om de basketbalcompetitie definitief te beëindigen, maakt Basketbal Vlaanderen de eindrangschikkingen bekend in de onderlinge reeksen. Bijkomende stijgers en dalers zijn nog niet gekend. De definitieve nieuwe reeksen worden bekend gemaakt in de week van 4 mei.

Eerder werd al gecommuniceerd over hoe Basketbal Vlaanderen de eindrangschikking zou berekenen nadat de competitie, door de actuele uitzonderlijke toestand, niet volledig werd afgewerkt. Dat leest u hier. Behalve een herberekening werd ook duidelijk dat er géén kampioenstitels worden uitgereikt dit seizoen.

Eindrangschikking

Voor de West-Vlaamse clubs blijft, na de herberekening, de einduitslag grotendeels ongewijzigd. Belangrijkste verandering zijn vooral te noteren in twee landelijke dames, waar KB Oostende-Bredene A op de eerste plek, en in tweede provinciale dames B, waar Holstra Wevelgem Moorsele B over BS Brugge C springt naar de kop van de klassering.

In Top Division I eindigt Melco Ieper, net als Kortrijk Spurs A in Top Division 2A, op de eerste plaats. Basket Sijsele en Kon. BC Gistel Oostende bezetten vóór de herberekening de laatste plaatsen in TD1 en dat blijft ook ongewijzigd. KBBC Oostkamp verliest een plaats in TD2 en beëindigt het seizoen op de vierde stek.

In eerste landelijke stijgt Kortrijks Spurs B weliswaar een plaatsje, van tien naar negen. BBC De Westhoek Zwevezele, die voor de becijfering nog als 15de stond geklasseerd, sluit het seizoen af op de laatste plaats.

In tweede landelijke A blijven de plaatsen voor Racing Brugge A (eerste), Hexia Zwevegem-Deerlijk A (twaalfde) en Spie Izegem A ongewijzigd. Basket Blankenberge (zesde) en Melco Ieper B (vijfde) wisselen van plaats.

Landelijke dames

Bij de dames in eerste landelijke dus geen kampioenstitel voor BM Waregem A, die wel op de eerste plaats eindigt. Kortrijk Spurs A eindigt op plaats drie. Blue Cats Ieper A sluit het seizoen af op de negende plek, gevolgd door Avanti Dames Brugge A (elfde) en Wytewa Roeselare (twaalfde) die straks uit competitie treedt.

Mooi einde van het seizoen voor KB Oostende-Bredene A in tweede landelijke A. Na de herberekening springt de ploeg over Jeugd Gentson B naar de eerste plaats. Mibac Middelkerke A en Kortrijk Spurs B volgen op plaats drie en vier. BM Waregem (zevende) eindigt in het midden van de klassering, terwijl Basket Blankenberge A en Kon. BC Gistel Oostende A de rangschikking afsluiten.

Provinciale

In eerste provinciale vierde Avanti Brugge A zijn kampioenschap al op het veld. Geen grote verschuivingen te zien hier, noch voor eventuele stijgers of dalers. Zo ook in tweede provinciale, waar Kon. BC Gistel Oostende C het seizoen als eerste in de stand beëindigt.

In derde provinciale A en B eindigen respectievelijk Kortrijk Spurs E en Avelgem A aan de kop van de klassering. Belangrijkste wijziging daar is de jump van Basket Sijsele C over Melco Ieper D in 3A.

In vierde provinciale A blijven Basket Tielt A en Red Sharks Koekelare B op plaatsen een en twee, hoewel beide ploegen evenveel wedstrijden wonnen en verloren. In vierde provinciale B sluit Kortrijk Spurs F het seizoen af op de eerste stek gevolgd door Wibac Sint-Eloois-Winkel B. In vierde provinciale C vierde kampioen BBC Heuvelland het kampioenschap al op het terrein.

Bij de dames in eerste provinciale zien we Holstra Wevelgem-Moorsele A op plaats een. In tweede provinciale A eindigt Kortrijk Spurs F op de eerste stek, in tweede provinciale B springt Holstra Wevelgem-Moorsele B over BS Brugge C naar de eerste plek.

Voor een gedetailleerd overzicht klikt u hier.

Indeling seizoen 2020-2021

“De eventuele impact van het al dan niet verwerven van een licentie in de TDM/TDW-competities, clubs die activiteiten op een bepaald niveau niet verder wensen te zetten en clubs die zich volledig terugtrekken uit al de competities of lopende procedures voor rechterlijke raden zal zo snel als mogelijk gecommuniceerd worden”, klinkt het op de site van Basketbal Vlaanderen. De definitieve samenstelling van de reeksen voor het seizoen 2020-2021 zalin de week van 4 mei meegedeeld worden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten