https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Eindelijk zwerfvuilbakjes aan het jaagpad langs de Leie

Schepen Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester) en enkele stadsmedewerkers stellen de nieuwe vuilnisbak op het einde van de Vrije Aardstraat voor. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Na jaren van aandringen door buurtbewoners, wandelaars en fietsers, werden er eindelijk vier groene zwerfvuilbakjes geïnstalleerd op het jaagpad langs de Leie. Drie daarvan langs de route Bissegem – Kortrijk. “We plaatsen ook één vuilbakje niet ver van het Albertpark op het jaagpad in de richting van Harelbeke”, aldus schepen van Nette Stad Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester).

“We opereerden met de stad lang vanuit het idee dat mensen hun vuilnis mee naar huis konden nemen. Maar onder andere voor hondenpoep bleek dat toch niet ideaal. Daarom komen we nu de vele wandelaars en fietsers tegemoet met wat extra vuilnisbakken”, aldus de schepen.

“We willen van Kortrijk de netste stad van Vlaanderen maken en hebben hiervoor Proper & Ko gelanceerd met tal van acties. Zo plaatsen we extra vuilbakjes waar nodig. De oevers van de Leie zijn zo’n plaats. Het jaagpad is een druk gebruikte verbinding voor woon-werkverkeer en recreatie. Met deze ingreep ondersteunt het stadsbestuur indirect ook de vrijwilligers van Kortrijk Kraaknet en Mooimakers. Dit zijn inwoners die zelf de handen in elkaar slaan om het afval in hun straat, buurt of plein op te ruimen. Activiteiten zoals lopen, wandelen, fietsen, skeeleren, … zijn topactiviteiten langs de Leie.”

Je vind de gloednieuwe vuilnisbakjes aan de zitbank ter hoogte van Hoeve Ter Kerpel, aan het rust- en picknickplekje op het einde van de Vrije Aardstraat, aan de zitbank ter hoogte van de Neerbeekstraat en aan de kruising van de G. Gezellewandeling en de Sint-Elooisdreef

De stadsmedewerkers van het team Nette Stad zullen de vuilbakjes dagelijks ledigen. Na de zomerperiode zullen ze het gebruik evalueren: Staan ze op de juiste plaats? Worden ze op de goede manier gebruikt? Wat zijn de ervaringen van de stadsmedewerkers? “Indien er problemen blijken, sturen we bij“, belooft de schepen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten