Eindelijk weer vrij bezoek in Torhouts woonzorgcentrum

Het woonzorgcentrum Sint-Augustinus in Torhout is niet langer coronavrij. Intussen blijken drie bewoners met het virus besmet te zijn. © foto JS
Johan Sabbe

Nu het Agentschap Zorg en Gezondheid de bezoekregeling voor de woonzorgcentra versoepeld heeft, is er vanaf maandag 7 september weer vrij bezoek mogelijk in het Torhoutse woonzorgcentrum Sint-Augustinus. Na maanden van beperkingen als gevolg van corona herademen de bewoners en hun familie.

De vrije bezoekmogelijkheid blijft bestaan zolang er geen nieuwe Covid-19-besmettingen bij de medewerkers of de bewoners van het rusthuis opduiken. Hoe dan ook zal erover gewaakt worden dat het bezoek veilig verloopt. Om dat te bereiken, dient iedereen zich aan een aantal preventierichtlijnen te houden.

Bij voorkeur langsgaan tussen 10.30 en 17.30 uur

De beslissing door het Agentschap Zorg en Gezondheid betekent dat het zogenoemde outbreakplan van het woonzorgcentrum kan overschakelen van de fase oranje naar de fase groen. Die laatste fase betekent vrij bezoek vanaf maandag 7 september. Om de ochtend- en avondzorg veilig te laten verlopen, wordt er niettemin gevraagd om zoveel mogelijk tussen 10.30 en 17.30 uur langs te gaan. Bovendien mogen enkel bezoekers in het woonzorgcentrum binnen die een chirurgisch mondmasker dragen. Stoffen maskers zijn niet toegestaan.

Mochten bepaalde bezoekers zich systematisch niet aan de richtlijnen houden, dan kunnen ze tijdelijk de toegang tot het rusthuis geweigerd worden. Anderzijds zijn de bewoners voortaan weer vrij om de gebouwen te verlaten, uiteraard mits het naleven van de maatregelen en van de richtlijnen die ook al vóór de coronacrisis van kracht waren.

De contactpersonen van de rusthuisbewoners werden ingelicht over de nieuwe bezoekregeling. Hopelijk kan het mentale welzijn van de senioren nu hersteld worden, want allen hebben zware maanden achter de rug.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier