Eindelijk vergunning voor Brugs Bierfestival

Stefan Vankerkhoven

Het Brugse schepencollege heeft maandag eindelijk het licht op groen gezet voor de twaalfde editie van het Brugs Bierfestival, dat op 2 en 3 februari plaatsvindt op de Markt en de Burg.

Vorige week al lanceerden de Brugse Autonome Bierproevers (BAB) het programma van hun Bierfestival. Gedurfd, want het stadsbestuur had nog altijd geen vergunning gegeven voor het gebruik van de stadshallen en het plaatsen van grote tenten op de Markt en op de Burg.

Vorig jaar was BAB-voorzitter Marc Vandepitte maandenlang verwikkeld in een dispuut met de stadsdiensten en met toenmalig burgemeester Renaat Landuyt over de locatie van dit evenement. Omdat Brugge in de toekomst ‘t Zand volop wil inzetten als evenementenplein, wou de vorige burgemeester dat het Brugs Bierfestival in 2019 al zijn tenten op ‘t Zand zou opzetten.

Ondertussen waren de folders van het bierfestival al gedrukt en touroperatoren uit 40 landen gecontacteerd, zodat een verhuis van het festival, dat 20.000 bierliefhebbers lokt, in de praktijk niet meer mogelijk is. De nieuwe burgemeester Dirk De fauw kon deze ochtend het schepencollege overhalen om een salomonsoordeel te vellen: BAB mag dit jaar voor de laatste keer een festival op de Markt en de Burg organiseren, maar moet vanaf 2020 verhuizen naar ‘t Zand. (SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier