Eindelijk raak voor Deerlijkse Katrien Delsoir bij zevende nominatie voor Hat Trophy op Waregem Koerse?

Katrien Delsoir hoopt dit jaar met deze hoed op succes in de Hat Trophy. © HDV
Redactie KW

Katrien Delsoir heeft van de Hat Trophy van Waregem Koerse een hoofddoel gemaakt. Ze doet dinsdag voor de zevende (!) keer een gooi naar de felbegeerde halsketting ter waarde van 10.000 euro.

Geen Waregem Koerse zonder de verkiezing van de Willy Naessens Hat Trophy. Dit voor de negentiende keer op rij met ook deze keer een prachtige prijzentafel. Juwelier Bourgois schenkt een unieke halsketting ter waarde van 10.000 euro. Willy Naessens zelf schenkt 5.000 euro aan geldcheques aan winnaressen die het op hun beurt aan goede doelen moeten schenken.

Katrien Delsoir uit Deerlijk hoopt er ook dit jaar opnieuw bij te zijn: “In 2008 werkte ik in de viptent van de Vlaamse Overheid. Ik bediende er ministers, graven en baronnen. Ik was echt onder de indruk van de mooie hoeden die de vrouwen droegen. Ik was meteen verkocht om vanaf de daaropvolgende editie naar Waregem Koerse te komen. Niet om te werken maar om ook te paraderen.” Dit jaar kom ik voor de tiende keer. Ik ben nogal een knutselaar en elk jaar maak ik mijn hoed zelf. De voorbije negen edities waren zeer succesvol want ik werd maar liefst zes keer genomineerd. Fier als een gieter trek ik dan de champagnetent in. Een podiumplaats zat er tot op heden niet in. Misschien is het dit jaar wel raak.”

Professionele jury

Om in de prijzen te vallen moet Katrien de professionele jury onder leiding van Davy Brocatus proberen te overtuigen. Naast hoedenexpert Kristine Vanden Bulcke zetelen ook nieuwsanker Catherine Moerkerke en Miss België Elena Castro Suarez, Steffi Ban der Linden (winnares vorig jaar, red.), ontwerper Edouard Vermeulen en ex-Miss België Virginie Claes in de jury. (PPW)