Eindelijk mag je weer een balletje slaan bij Tip-Top Oostduinkerke

V.l.n.r.: Alice Stael (13 jaar) - Rachelle Bultynck (14 jaar) - zaakvoerder Peter Bultynck - Gerald Derhille (11 jaar) en Lars Kints (11 jaar). © MVQ
Redactie KW

Peter Bultynck, zaakvoerder van Tip-Top, slaakt een zucht van opluchting dat de overheid eindelijk groen licht heeft gegeven om vanaf deze week opnieuw te sporten. Maar dat mag nog maar onder heel strikte voorwaarden.

De extra hygiënemaatregelen nemen we er graag bij” zegt Peter. “Handen wassen, het ontsmetten van alle materiaal na elke speelbeurt. We wijzen nog eens duidelijk op de sociale afstandsregels hoewel iedereen die intussen toch wel zal kennen. Op onze website staat duidelijk uitgelegd wat kan en mag, en wat niet. Tennis en padel mag je één tegen één spelen, of in dubbelspel enkel met personen die onder hetzelfde dak wonen. Dat geldt ook voor minigolf.”

Uitsluitend eigen materiaal gebruiken

“De richtlijnen van Tennis Vlaanderen rond Play Safe & Go moeten maximaal nageleefd worden – via een QR-code kan je die op de Tip-Top-website raadplegen. Reserveringen en abonnementen dienen digitaal te worden geregeld. Als club is het momenteel verboden om materiaal zoals ballen, tennis- en padelracketten uit te lenen. Elke speler moet dus uitsluitend zijn eigen materiaal gebruiken. Ook het clubhuis, het sanitair, het terras, de pit-pat, petanque en speeltuinen blijven gesloten. Dat is natuurlijk lastig, maar we hopen dat de coronamaatregelen snel nog zullen versoepelen.”

Enthousiaste leden

De eerste dag stonden al heel wat enthousiaste leden op het terrein, en die namen de beperkende maatregelen er graag bij. Alice Stael (13 jaar) klopte na zoveel weken een balletje tegen Rachelle Bultynck (14 jaar) en dat deden ook Gerald Derhille (11 jaar) en Lars Kints (11 jaar).

“Het is natuurlijk een streep door onze rekening dat mensen na hun match geen pintje kunnen drinken, dat we de paasvakantie hebben gemist, dat er geen jeugdkampen, lentekampen of interclubs zijn. We moeten roeien met de riemen die we hebben, en we blijven positief, maar dit is helaas een verloren jaar” besluit Peter. (MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier