Eindelijk lustrumeditie van Quiz-tje-datje in Europahal

De organisatoren van ‘Quiz-tje-datje’ lieten zich niet afschrikken door de verstrengde coronamaatregelen. Op de foto zie je v.l.n.r.: Kevin Vincke, Jonne Delamontagne en Michel Van Daele. © Wouter Meeus foto WME
Redactie KW

Na een door omstandigheden verplicht sabbatjaar kunnen de organisatoren van ‘Quiz-tje-datje’ op vrijdag 26 november vanaf 19.45 uur dan toch eindelijk de lustrumeditie van hun quiz organiseren in de Europahal.

Ondanks mondmaskerplicht, Covid Safe Ticket en andere beperkende voorwaarden was er geen gebrek aan quizhonger, zowel bij de organisatoren van quizploeg ‘De Broodjes zijn weer veel te hard, jong!’ als bij de deelnemers. “Het was opvallend dat nu het ene evenement na het andere afgelast lijkt te worden door de huidige coronamaatregelen of door annulaties van deelnemers/bezoekers wij juist massaal veel berichten kregen van deelnemers die bijna smeekten om de quiz zeker niet af te gelasten”, vertelt een van de organisatoren die dan ook zeer blij is dat de quiz gewoon kan plaatsvinden mits enkele minimale aanpassingen.

Zo werd dit jaar het aantal deelnemers strikt gelimiteerd om voldoende afstand te kunnen behouden tussen de verschillende tafels, is er naast drank ook ontsmettingsgel à volonté aanwezig en zal de afsluitende receptie van deze lustrumeditie verplicht zittend en aan tafel plaatsvinden.

De kennis dat een van de medewerkers speciaal voor het event even Barcelona verlaat en dat de ploeg die de meeste inlandse kilometers moet afleggen om in Tielt te quizen uit het Leuvense komt, zullen waarschijnlijk geen prijzen opleveren. Desalniettemin kan de ploeg met de beste score ook dit jaar een mooie reis in de wacht slepen. “En misschien zit er dit jaar wel een extraatje in de prijzenpot”, besluiten de organisatoren mysterieus. (WME)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.