Eindelijk is het zover: glijbanen aan nieuw Kortrijks zwembad gaan open

De vijf glijbanen zijn acht maanden na de verwoestende brand terug. © KDS
Redactie KW

Nog heel even en de nieuwe glijbanen aan het zwembad Kortrijk Weide gaan open. Komend weekend viert Lago met een groots spektakel de vijf witte glijbanen aan het nieuwe zwembad. De helden van de zwembadbrand in februari zullen zaterdag als eerste naar beneden racen.

Amper acht maanden na de zware brand zijn de vijf glijbanen aan Kortrijk Weide terug. Op vrijdagavond 25 oktober staat een groot spektakel voor de opening gepland. Meer dan 45 drummers van Kortrijk Drumt kleuren samen met een licht-, geluid- en videogebeuren de terugkeer van de vijf parels.

“Na de brand zijn we niet bij de pakken blijven zitten”, zegt schepen van Sport Arne Vandendriessche. “We hebben samen met Lago meteen onze rug gerecht en konden na één maand het grootste deel van het nieuwe zwembad al openen. Nu, exact acht maanden na de verwoestende brand, zijn de glijbanen volledig herrezen en kunnen we het zwemplezier bieden waar iedereen zo naar uitkeek.” Het openingsspektakel vrijdagavond is volledig gratis en start om 19 uur. Het publiek kan plaatsnemen in het stadspark aan Kortrijk Weide vanaf 18.45 uur. “Kom op tijd, want je wil dit niet missen”, glimlacht de schepen.

Glijden zelf kan vrijdagavond nog niet. De eerste ritjes zijn voor de brandweermannen van de korpsen die eind februari als eersten toesnelden. “Om het brandweerkorps van de hulpverleningszone Fluvia te bedanken voor hun interventie, hebben we hen zaterdagochtend uitgenodigd om in primeur het langste glijbaanplezier van België feestelijk in te huldigen”, zegt centrummanager Elewin Werbrouck. Het grote publiek is vanaf 10 uur welkom.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier