Einde van Miss Shopping Flanders

De laatste Miss Shopping Flanders Tessa Deleu met haar eredames Melissa Vanhaelst en Josephine-Charlotte Lecluyse. © Marnix Huyghe
Redactie KW

De verkiezing Miss Shopping Flanders vindt dit jaar niet meer plaats. De organisatie heeft besloten om ermee te stoppen. “Er is geen ruzie in het bestuur”, benadrukt persverantwoordelijke Bieke Lepers.

De voorbije zeven jaar dongen tientallen meisjes naar het kroontje van Miss Shopping Flanders. Dat is dit jaar niet meer het geval. Het bestuur van de verkiezing heeft besloten om ermee te stoppen. “Het werd gewoon moeilijker om alles rond te krijgen”, zegt persverantwoordelijke Bieke Lepers. “Enerzijds was het heel moeilijk om nog sponsors te vinden, anderzijds was het voor enkele mensen in het bestuur niet meer haalbaar om nog zo veel tijd en energie in de verkiezing te investeren. Zoiets vraagt echt een groot engagement.” Lepers zegt dat er geen ruzie is binnen het bestuur. “Integendeel, we spreken zelfs nog af en toe af. Het einde van de verkiezing is een samenloop van omstandigheden. Het leek ons goed om op een hoogtepunt te stoppen.”

Ignace Crombé

Miss Shopping Flanders werd in 2010 in het leven geroepen door Ignace Crombé, voormalig Bissegemnaar. Na twee jaar gaf hij er de brui aan, wegens te druk met organisatiebureau Animo en de carrière van zijn toenmalige vriendin Trisha. De voorzitster van de verkiezing, Carolien Stragier, bleef zeven jaar aan boord. De verkiezing was geen vleeskeuring. Een badpakkendefilé was dus niet aan de orde. “We gingen altijd op zoek naar meisjes die een grote passie hadden voor shoppen en die bijvoorbeeld zichzelf en anderen op een budgetvriendelijke manier in een perfecte outfit konden hijsen“, zegt Bieke.

In 2016 veroverde Tessa Deleu uit Rollegem-Kapelle de laatste titel van Miss Shopping Flanders. Of zij ooit nog een opvolgster krijgt, is voorlopig koffiedik kijken. “Misschien begint het binnen een vijftal jaar weer te kriebelen om de verkiezing nieuw leven in te blazen, maar op dit moment zijn er geen plannen voor een vervolg“, besluit Bieke Lepers.

(nvh)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.