Einde van corona-uitbraak in Huize Proventier: “We rekenen op begrip bij lossen van de maatregelen”

Huize Proventier in Poperinge.©Kimberley Van Exem
Huize Proventier in Poperinge.©Kimberley Van Exem
Laurie Bailliu

Midden december kreeg Huize Proventier in Poperinge af te rekenen met een corona-uitbraak. Het werden helse maanden, maar inmiddels is het einde van de uitbraak bevestigd. Wekelijks zijn er bezoeken mogelijk in de Bistro, in de tuin of in de kamer door knuffelcontacten.

Alle geteste bewoners en medewerkers van Huize Proventier bleken begin februari negatief te zijn en dit voor het eerst sinds begin december. Ook de tweede vaccinprik werd bij bewoners en medewerkers gezet. “We zijn inmiddels een paar weken zonder nieuwe besmettingen, wat het einde van de uitbraak bevestigt. Samen met de nieuwe richtlijnen inzake bezoek van onze overheid kan dit gegeven de basis vormen voor een aantal versoepelingen”, zegt schepen van Welzijn Bryan Vanderhaeghe (Samen). “De kerngedachte achter de nieuwe regeling is dat er wekelijks drie bezoekjes mogelijk zijn, die evenwel verschillende vormen kunnen aannemen. We blijven Bistro-bezoek promoten. Het vindt plaats op veilige afstand in een grote, goed geventileerde ruimte. We willen hier terugkeren naar de toestand van enkele maanden terug waarbij er drie bezoekjes van maximaal twee personen gelijktijdig kunnen ingepland worden via een telefoontje aan het onthaal.”

Richtlijnen bezoeken

Het plexiglas en ook het chirurgisch mondmasker blijft nodig tijdens de bezoeken. “We bevelen deze vorm van bezoek sterk aan. Bij mooi weer kan gebruik gemaakt worden van de tuin, maar ook hier is er mondmaskerplicht voor de bezoekers. Elke bewoner heeft in de week, indien gewenst, recht op twee bezoekjes van zijn knuffelcontacten, waarbij geen afstand moet gehouden worden en geen mondmasker op kamer nodig is. Een bewoner kan ook mee naar huis voor een kort bezoekje op voorwaarde dat dit bij één van de 2 knuffelcontacten plaatsvindt en dat er op het ogenblik van het bezoek geen andere personen aanwezig zijn. We hopen dat iedereen zich voor een stuk in deze versoepelingen kan vinden en dat ze zullen bijdragen tot het welbevinden van iedereen die erbij betrokken is. Maatregelen lossen is dan ook een heel moeilijke oefening en we rekenen daarbij graag op ieders begrip.” (LBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.