Eind goed, al goed: Rock Piratos – met Gene Thomas – kan plaatsvinden

Rock Piratos in Lichtervelde kan dan toch doorgaan, zij het met een maand vertraging. In augustus werd het festivalletje nog verboden door de burgemeester, maar op 18, 19 en 20 september kan muziekminnend Lichtervelde dan toch zijn hartje ophalen.

Bun, hier aan het werk op de ‘Muzikale 1,5 meter sessies’ in De Blankaart in Diksmuide, speelt op zaterdag 19 september op Rock Piratos. © Tim Vansteelandt

Hij bleef er altijd in geloven, uitbater Sander Haeghebaert van café De Piraat. Ook toen het gemeentebestuur besliste om alle evenementen in Lichtervelde te verbieden tot eind augustus, gaf hij de moed niet op. En nu datzelfde gemeentebestuur het burgemeesterbesluit en de bijhorende strenge maatregelen opgeheven heeft, kan zijn Rock Piratos toch nog doorgaan.

70 plaatsen

Op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 september kunnen muziekliefhebbers én fans van Gene Thomas – vergeef ons dat we die als twee aparte categorieën zien – terecht in de tuin van café De Piraat in de Hoogstraat. Al is het voor de rappe: per concertdag zijn slechts 70 toeschouwers toegelaten. Om het rendabel te houden, kost een ticket 25 euro per dag.

Op vrijdagavond spelen The Lovebirds (met onder meer Sander Haeghebaert zelf, red.) en – we verklapten het al – Gene Thomas. Opmerkelijke keuze, voor een festival dat Rock Piratos heet. “Milk Inc mocht ook ooit op Rock Werchter spelen”, lacht Sander. “We willen met deze formule vooral iets te bieden hebben voor élke Lichterveldenaar.”

Tussen de optredens draaien MC Bruno en Nostalgizzy plaatjes.

Hittegolf

Op zaterdag spelen Lip Service, Lichterveldenaar Bun en Id!ots, de band rond Luc Dufourmont van Bevergem. Zondag mikt dan weer op de bluesliefhebber, met Het Akoestisch Ei, Arne Demets & Bert Descamps en afsluiter Pancrase & Friends. Er zullen ook foodtrucks staan.

Achteraf gezien is Sander er zelfs niet eens rouwig om dat zijn festival verplaatst werd. “Op de oorspronkelijke datum in augustus was het 35 graden. Dat zou niet ideaal geweest zijn. Maar ik mag dat niet te luid roepen, of straks krijgen we in september te maken met een zware plensbui”, knipoogt hij.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.