Eind dit jaar opent nieuw postkantoor in de Dorpsstraat van Sijsele

In de Dorpsstraat richt Bpost een kantoor in waarin de volledige dienstverlening zal worden aangeboden. © Davy Coghe
Piet De Ville

Na de installatie van het tijdelijke postkantoor in Sijsele, naast dagbladhandel ’t Schrieverke, werd er nu een permanente vestiging gevonden in dezelfde straat.

Toen bekend werd dat het postkantoortje in de Sijseelse dorpskern, sinds jaar en dag gevestigd in de Dorpsstraat 73, verdween wegens hygiëneproblemen met het gebouw en er niet meteen een nieuwe locatie voorhanden was, klonk er heel wat kritiek in Sijsele. Raadslid Caroline Debbaut (Damse Belangen) bracht de kwestie toen ter sprake op de gemeenteraad. Niet lang daarna liet N-VA-gemeenteraadslid Jos Millecam in de gemeenteraad verstaan dat Bpost een geschikt onderkomen gevonden had in een pand in de Dorpsstraat waar hij mede-eigenaar van is, met name het pand waar ook dagbladhandel ’t Schrieverke in huist. Bpost vestigde er dan ook een tijdelijk postkantoor met basispostdiensten maar zonder de mogelijkheid voor financiële transacties.

De opening van het kantoor is momenteel gepland in december

Het postbedrijf liet weten op zoek te gaan naar een permanentie locatie en intussen blijkt die ook te zijn gevonden. Tegen het einde van dit jaar verhuist het postkantoor namelijk naar een permanente vestiging met adres Dorpsstraat 125. “Het klopt inderdaad dat er in Sijsele een gloednieuw postkantoor komt in de Dorpsstraat 125”, bevestigt Bpost. “De opening van het kantoor is momenteel gepland in december. Vanaf dan zullen de inwoners van Sijsele en Damme opnieuw beschikken over een modern, volwaardig postkantoor waarbij het ook mogelijk zal zijn om geldafhalingen te doen buiten de openingsuren.”

Overlijden

Op de locatie zat vroeger de computerwinkel met bijhorende informaticabedrijf Andromeda. Door het onverwachte overlijden van de zaakvoerder van het bedrijf, Bart Vandaele, kwam het handelspand echter leeg te staan en zo zag Bpost de mogelijkheid om er een permanente vestiging van het postkantoor in onder te brengen. Bpost gaf altijd al aan om in de grootste Damse deelgemeente actief te blijven met een kantoor waar de volledige dienstverlening kan aangeboden worden. Het pand wordt nu dus in gereedheid gebracht om er tegen het einde van het jaar de eerste bezoekers te kunnen ontvangen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.