Eind april starten werken voor nieuw buurthuis in Mesen

Burgemeester Sandy Evrard stelt het buurthuis voor.©Eric Flamand
Burgemeester Sandy Evrard stelt het buurthuis voor.©Eric Flamand
Marc en Jens Desender

Een week na de Paasvakantie starten aan de Ketelstraat in Mesen de werken aan de bouw van een nieuw buurthuis. “Het wordt een ontmoetingsplaats van en voor Mesenaars,” zegt burgemeester Sandy Evrard.

Het buurthuis komt er naast het Cado, het Collectieve autonome dagopvang voor ouderen en dit op een oppervlakte van 100m². Op de gemeenteraad van deze maand deed de burgemeester de plannen uit de doeken. “We kozen voor een binnenmuur in zichtbaar metselwerk en voorzien naast een ontspanningsruimte ook een keuken. Er komt een luifel waar onze bewoners op het terras ook gezellig kunnen samenzitten. Er is voldoende groen aanwezig alsook parkeerplaatsen voor fietsen.”

Koken met studenten

Burgemeester Evrard rekent er op dat het buurthuis tegen Pasen 2022 zal openen. “Dat zal natuurlijk afhangen van de vordering van de werken. We weten dat we hier nog regelmatig geconfronteerd worden met vondsten uit de Eerste Wereldoorlog. We laten ons daardoor echter niet afschrikken. Wordt hier een bom gevonden, dan leggen we die veilig aan de kant en wordt er verder gewerkt.” Burgemeester Evrard plant in het nieuwe buurthuis alvast een kooksessie voor studenten die op kot vertrekken. “Ook zij moeten een week lang kunnen gezond eten. Dat wil ik hen zeker aanleren.”

Ontlasting

Het is verder de bedoeling dat verschillende verenigingen gebruik kunnen maken van het buurthuis en zo worden ook de schepenen bevoegd voor sport, cultuur en senioren betrokken bij de invulling van de activiteiten. “We nodigen ook graag de leerlingen van de basisschool uit om langs te komen en waarom niet samen met de dagbewoners van het Cado een activiteit te organiseren.”

Het buurthuis moet voor een ontlasting zorgen van het ontmoetingscentrum. “Omdat veel kleinere verenigingen daar een plekje hebben, kunnen er vaak geen grotere activiteiten plaatsvinden.” (MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.