De hulpdiensten kregen reeds enkele meldingen binnen. De getroffen gebieden zijn de Seizoenswijk, de Hulstestraat en de Meiwijk. De rups is te herkennen aan de lange haren en is voornamelijk te vinden op bomen.

De gemeente Kuurne vraagt alle inwoners om 112 te verwittigen indien die een eikenprocessierups spotten. Bij aanraking met de rups, kan je last krijgen van ernstige jeuk en irritatie aan de luchtwegen en ogen. De klachten kunnen tot twee weken aanhouden.

De gemeente vraagt de inwoners om niet te panikeren. Op Facebook (zie onderstaand bericht) zijn er ook heel wat tips te lezen om de klachten na aanraking te verminderen.

De eikenprocessierups is gesignaleerd in #kuurne. Er zijn gisteren enkele meldingen binnen gekomen bij hulpdiensten en...

Geplaatst door Gemeente Kuurne op Zondag 30 juni 2019
De hulpdiensten kregen reeds enkele meldingen binnen. De getroffen gebieden zijn de Seizoenswijk, de Hulstestraat en de Meiwijk. De rups is te herkennen aan de lange haren en is voornamelijk te vinden op bomen.De gemeente Kuurne vraagt alle inwoners om 112 te verwittigen indien die een eikenprocessierups spotten. Bij aanraking met de rups, kan je last krijgen van ernstige jeuk en irritatie aan de luchtwegen en ogen. De klachten kunnen tot twee weken aanhouden.De gemeente vraagt de inwoners om niet te panikeren. Op Facebook (zie onderstaand bericht) zijn er ook heel wat tips te lezen om de klachten na aanraking te verminderen.