Eigen Haard start sociaal woonproject Leanderhof

Nele Roobrouck mocht de eerste steen leggen van het nieuwe project. © GJZ
Redactie KW

Het sociaal woonproject Leanderhof van Eigen Haard kende, met het symbolisch metselen van de eerste steen, zijn officieel startschot. Er is speciale aandacht om werfverkeer te weren bij de start en het einde van de nabijgelegen school.

Het project dat de sociale huisvestingsmaatschappij er wil realiseren begon met de aankoop van twee percelen op de site van het Leanderhof, een oude industriële locatie van de firma Bekaert. Er worden in totaal 18 huurwoningen gerealiseerd langs de Deerlijkstraat en 22 huurappartementen aan de Bekaertstraat. Er komen 14 appartementen met één slaapkamer en acht met twee slaapkamers. “Alle appartementen zullen aangepast zijn voor oudere mensen of rolstoelpatiënten. Ze worden gerealiseerd in vier bovengrondse bouwlagen. Op het halfondergrondse niveau komt een parkeergarage en een fietsenstalling”, legt Nele Roobrouck, voorzitter van Eigen Haard uit.

Charter

Er wordt in dit project ook aandacht besteed aan groene, natuurlijke elementen. “Op de derde verdieping zullen we op een collectief terras, een boom planten. Deze zal zorgen voor schaduw in de zomer en zal ook als accent zichtbaar zijn vanop straat.”

In de Deerlijkstraat komen er 18 woningen waarvan negen met twee slaapkamers en nog eens negen met drie slaapkamers. “Iedere woning zal ook een carport hebben en door het niveauverschil tussen de Deerlijkstraat en de tuinzijde van de woningen zullen deze ingericht worden als ‘bel-étage’-woningen.”

Beide projecten situeren zich op een boogscheut van het Rhizo-college. “We willen uiteraard dat alles veilig verloopt en hebben daarom een charter opgemaakt met de hoofdaannemer om het werfverkeer te weren tijdens de begin- en einduren van de school”, geeft Nele Roobrouck nog mee.

Als alles volgens plan verloopt, zou het hele project in het voorjaar 2022 moeten klaar zijn. (GJZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier