‘Eiergooier van Rekkem’ betrapt op camera, maar man ontkent: “Nooit eieren in huis”

De man werd vastgelegd tijdens het 'eiergooien', getooid in een kamerjas en op zijn sloffen. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Het was het mysterie dat Rekkem en Lauwe in de ban hield. Wie was de onbekende die steeds opnieuw eieren tegen bepaalde woningen gooide? Aan de zoektocht komt misschien wel een eind want dit weekend werd de dader, in volle actie en in kamerjas, op videobeelden vastgelegd.

Eerst dacht men aan een kwajongensstreek nadat inwoners van Rekkem, Lauwe en zelfs Wevelgem voor de zoveelste keer eieren tegen hun woning gegooid kregen. Al snel werd echter duidelijk dat dit meer was dan alleen maar een jeugdzonde. Steeds meer mensen werden, tijdens de nacht, getrakteerd op een salvo van eieren. Niemand die echt wist waarom net zij werden geviseerd en ook voor de politie was het zoeken van een eiergooier niet meteen een prioriteit.

In kamerjas en op sloffen

In de nacht van zaterdag op zondag trok de eiergooier opnieuw op pad alleen kon hij dit maal in Rekkem worden gefilmd door een veiligheidscamera. Op de beelden is duidelijk te zien hoe een oudere heer, modebewust in kamerjas gekleed, midden in de nacht twee eieren vol op een wagen van iemand lanceert. Na zijn daad stapt hij, op zijn sloffen, rustig terug naar huis.

De beelden werden kort op sociale media gedeeld, waar men al snel de dader kon identificeren. R.D., een inwoner van de Fonteinstraat, is duidelijk herkenbaar in de video. De man in kwestie is geen onbekende in de streek en verwierf vooral naam en faam door zijn aanhoudend pestgedrag. Verschillende inwoners en handelaars kregen al met de fratsen van de man te maken. Van het schrijven van beledigende brieven tot het gieten van gif in bloemenperkjes en zwembaden: het zijn zaken waar R.D. meer dan eens van beschuldigd werd. Naaste buren omschrijven de man dan ook als een regelrechte ‘terreurbuur’.

Nooit eieren in huis

Of er hiermee een einde komt aan de eieroorlog is nog maar de vraag. R.D. beweert alvast onschuldig te zijn. “Ik heb helemaal niets verkeerd gedaan”, klinkt het wanneer we hem aanspreken over de beelden. “Geen idee wie dat doet en waarom die man zo op mij lijkt, maar ik ben het in ieder geval niet. Trouwens, ik heb nooit eieren in huis dus kan ik er al zeker niet mee gaan gooien.”

De politie neemt de zaak in ieder geval ernstig. “Onze mensen hebben een proces-verbaal opgesteld en dit werd overgemaakt aan het parket”, klinkt het bij de officier van dienst. “Het gaat hier sowieso om strafbare feiten, maar nu is het aan de parketmagistraten om hierin de volgende stappen te gaan bepalen. Deze zaak wordt nog vervolgd.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier