Eieren gooien op paasmaandag in Wevelgem?

Of het kampioenschap eierwerpen dit jaar plaatsvindt is nog maar de vraag. De leden van de Frings Toe zijn er in ieder geval klaar voor. V.l.n.r. zie je Patrick Doornaert, Dirk Desmedt, Bernard Demeyere, Guy Bouwens, Eddy Vanheule, Luc Declercq, Glenn Doornaert, Philip D'Haene, Lies Pattyn en Dave Neve. (foto Stefaan Lernout)
Redactie KW

Op paasmaandag organiseert de vriendengroep Frings Toe al voor de vierde keer het kampioenschap eierwerpen. Het is voorlopig nog bang afwachten of het opmerkelijke kampioenschap door zal kunnen gaan.

13 april ligt nog een kleine maand in de toekomst. Toch is het maar de vraag of het sociale leven tegen dan weer op gang zal zijn. Onder heel wat voorbehoud zoeven op paasmaandag weer eieren door de lucht, maar breken doen ze niet. Dat is toch de bedoeling van de wedstrijd.

Elk team bestaat uit drie personen: een gooier, een vanger en een kapitein. Het moet achtereenvolgens een afstand van 14, 16 en 18 meter overbruggen. Wie dan nog eieren overheeft mag naar de derde ronde. Wie daarin verder kan gooien dan 22 meter speelt de finale.

Een worp van 33 meter

Vorig jaar kwam nog een massa volk opdragen om de veertig ploegen aan het werk te zien. Het vorige record van 28 meter werd door niet minder dan vijf teams gebroken. Winnaars werden De Metteboys 1 met een worp van 33 meter, tweede werden ex aequo ‘De Santele’s, drie pintjes en een eike’ en badminton Menen met een worp van 31 meter. (SLW)

Wie dit jaar zijn kans wil wagen kan inschrijven voor het kampioenschap eierwerpen op telefoonnummer 0498 85 28 65 van voorzitter Eddy Vanheule.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier