Egypte opnieuw in de ban van Oostkampse Kerstman

© (Foto PH)
Redactie KW

Ondertussen is het een traditie geworden: zaterdag 21 december 2019, bij het begin van de kerstvakantie, landde de Kerstman opnieuw op de Internationale Luchthaven van Marsa Alam – Egypte. Hij kwam vanuit Brussel met Brussels Airlines, een zak vol cadeautjes en goed nieuws om er de kerstdagen door te brengen.

Koen Hallaert (46) is net als zijn echtgenote Isabelle Plasman leraar aan Wonderwijs in Brugge. Sinds een aantal jaren is hij ook ereburger van Marsa Alam-Egypte) en beheerder van de FB pagina ‘Vrienden van de Rode Zee’. Voor het zesde jaar op rij blijft hij als kerstman, het toerisme in Egypte promoten maar ook de plaatselijke bevolking is hij niet vergeten…Dankzij een goeie voorbereiding met Sunweb, Brussels Airlines en The Three Corners verliep alles vlekkeloos. Na een 5 tal uurtjes vliegen stonden heel wat mensen op de internationale luchthaven van Marsa Alam de Kerstman op te wachten. Er werden geschenken uitgedeeld aan de vele Belgische, Nederlandse, Duitse en Italiaanse toeristen… En ook de Egyptische pers was opnieuw talrijk aanwezig.

Een schoolbezoek in El Quseir wordt het hoogtepunt

Er staan de komende dagen tal van kerstactiviteiten op het programma ( 6de Santa Run in de woestijn, Clean the Beach met de Kerstman om aandacht te hebben voor het afvalprobleem op onze planeet en de gevolgen voor de fauna en flora van de Rode Zee,… ) bij de populaire hotelketen The Three Corners aan De Rode Zee, gerund door de West-Vlaamse familie Lambrecht.

Maar de Kerstman brengt niet alleen goed nieuws voor de toeristen. Op maandag 23 december bezoekt hij El Quseir, een dorp aan De Rode Zee tussen Marsa Alam en Hurghada.

Een schoolbezoek en een kennismaking met de werking van het project Resala Qussier staan op het programma. En natuurlijk heeft de Kerstman ook voor hen geschenken mee…

Koen Hallaert en zijn echtgenote Isabelle Plasman runnen samen de klas van “De Mooimakers” in het Buitengewoon Lager Onderwijs in Assebroek – Brugge. Ze zijn dan ook met hun gezin, familie en vrienden projecten met kinderen heel genegen.

Zo willen ze Liveisbeautiful in Luxor verder helpen met de uitbouw van hun klasje voor leerlingen met autisme.

En ook voor de school van Resala Qussier in de buurt van El Quseir die de Kerstman gaat bezoeken kunnen ze iets betekenen. Elk project ontvangt zo’n 5000 Egyptische Pond, (omgerekend zo’n ? 275,00).

Het toerisme in Egypte staat er weer

Fier kunnen Koen & Isabelle zeggen dat het toerisme aan de Rode Zee terug op hetzelfde peil staat als voor de Egyptische revolutie, in 2011. Vóór de revolutie bloeide het toerisme aan de Rode Zee en in de rest van het land. Nadien volgden er enkele moeilijke jaren door het negatieve reisadvies en het gebrek aan vluchten.

Mede dankzij de positieve online berichten is het toerisme er weer helemaal bovenop gekomen. Wij zijn er alvast blijven in geloven, samen met de meer dan 7.550 “Vrienden van de Rode Zee”. Ook in Luxor, Aswan en Caïro gaat het beter. Bijna wekelijks worden in deze regio antieke ontdekkingen gedaan. Heel wat Egyptenaren leven op de één of andere manier van het toerisme. Wie in Egypte is, moet één van deze steden zeker eens bezoeken, een echte aanrader !

www.facebook.com/vriendenvanderodezee

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier