Eeuwelinge Bertha Boydens uit Middelkerke krijgt honderden kaartjes

Bertha bij haar kaartjes. © LC
Redactie KW

Heugelijk nieuws uit WZC De Ril, want Bertha Boydens werd er 100 jaar. Normaal wordt dat gevierd met een afvaardiging van het schepencollege, maar door de coronamaatregelen is dat voorlopig niet mogelijk.

“Het is best zwaar dat mijn familie niet op bezoek mag komen momenteel. Maar ze zijn wel komen zwaaien aan het raam. En zelfs dat raamcontact doet nu enorm deugd”, aldus Bertha.

Bertha werd geboren op 2 april 1920 in Middelkerke. Ze huwde met Alfred Vandewalle, die veldwachter (garde) was in Middelkerke. Het koppel kreeg twee kinderen: Annette en Jacques. Ondertussen heeft ze 4 kleinkinderen en 8 achterkleinkinderen.

Bertha is nog altijd helder van geest en geniet van de dagelijkse animatie in het WZC en de kleine dingen des levens. Haar recept om 100 jaar te worden: af en toe een glaasje rode porto of wat witte Martini. En zo gezegd zo gedaan. “Het glaasje porto heeft gesmaakt.”

Twee weken geleden was er een oproep om de verjaardag van Bertha wat op te fleuren door verjaardagskaarten te sturen. Daar kwam massaal reactie op. Honderden kaartjes uit heel Vlaanderen stroomden toe. Een klein gelukje tijdens deze zware periode.

(RDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier