Eeuweling Simonne Meuleman (105) overleden

Simonne Meuleman mocht in mei nog haar 105de verjaardag vieren in wzc Zeventorentjes. © Davy Coghe
Redactie KW

De 105-jarige Simonne Meuleman overleed op woensdag 24 juli. De eeuweling vierde in mei nog haar verjaardag in wzc Zeventorentjes in Assebroek.

Simonne Meuleman werd geboren op 21 mei 1914 en was de weduwe van Prosper Verroest. In mei van dit jaar werd Simonne nog in de bloemetjes gezet door het personeel, familie én Brugs burgemeester Dirk De fauw. De afscheidsplechtigheid vond plaats op dinsdag 30 juli in de aula van uitvaartcentrum Timmerman.

Enig kind

Simonne Meuleman was enig kind en heeft haar vader nooit gekend, want die overleed toen ze vier jaar was. Ook haar moeder is vroeg gestorven. Zo kreeg Simonne het statuut van oorlogswees.

Ze huwde later met Prosper Verroest met wie ze twee kinderen kreeg, Diane (+) en Marie-Rose. Ze kreeg zes kleinkinderen en twaalf achterkleinkinderen. Het koppel woonde een tijdje in de Moerkerkestraat in Brugge en later in de Weidestraat en de Burgemeester Van Renterghemstraat in Assebroek.

Poetsvrouw

Simonne heeft jarenlang gewerkt bij Outboard Marine in de Pathoekeweg waar buitenboordmotoren werden gemaakt. Later werkte ze nog een tijdlang als poetsvrouw in het Sint-Jozefsinstituut in Brugge, in de volksmond bekend als de Jozefienen.

In 1981 overleed haar echtgenoot. Op haar 93ste ging ze regelmatig naar het dagverzorgingscentrum Sparke Viers zodat ze nog thuis kon blijven wonen. Ze kreeg hulp van thuiszorg en van haar dochter. Sinds haar 100ste levensjaar vertoefde ze in wzc Zeventorentjes.

Simonne hield van een leuke babbel en een zingen. Op haar 105de verjaardag mocht ze een geschenkdoos van het stadsbestuur in ontvangst nemen. (NDB/SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier