Eethuisje Sint-Anna stelt ‘‘k En Brugge in m’n Herte-aperitiefplankje’ voor

Cedric Van Nieuwenhuyse en Petra Saron van eethuis Sint-Anna.© Davy Coghe
Cedric Van Nieuwenhuyse en Petra Saron van eethuis Sint-Anna.© Davy Coghe
Piet De Ville

Ook Petra Saron en Cedric Van Nieuwenhuyse van eethuis Sint-Anna werken graag mee aan de campagne om ‘k En Brugge in m’n Herte van Benny Scott uit te roepen tot Brugs volkslied. Ze serveren een typisch Brugse aperitiefplank. “Benny Scott is hierbij vlakbij onze zaak, in het ‘moederhuis’ van Sint-Anna geboren”, weet Petra.

Wil jij ook ‘k En Brugge In M’n Herte als ons volkslied? Teken hier onze petitie

In de schaduw van de Sint-Annakerk in hartje Brugge runt Petra Saron nu al een goeie drie jaar samen met haar zoon Cedric Van Nieuwenhuyse eethuis/bistro Sint-Anna. Toen ze lucht kregen van een campagne om ‘k En Brugge in m’n Herte van Benny Scott officieel te laten uitroepen tot Brugs volkslied, aarzelden ze niet lang om mee op de kar te springen.

Met biertje

“We ontwikkelden een Brugse aperitiefplank, wat geënt op de bekende Breugelschotel”, vertelt Cedric. “Die bestaat onder meer uit gedroogde Brugse ham, een droog worstje, Brugse beschuit van het Oud Huis Deman en de Brugse kazen Oud Brugge, Brugge Abdij en Brugge Dentelle.” “We serveren er een biertje bij van de jonge Brugse brouwers van Bier Bar Belge; de klanten kunnen daarbij ook opteren voor de alcoholarme variant. En er hoort ook nog een koffie met een Brugs zwaantje bij, het typische chocolaatje van onze stad”, vult Petra aan.

Band met Benny

“Of we een link of een band hebben met Benny Scott en zijn liedjes? Toch wel hoor. Mijn ouders legden wel vaak zijn plaatjes op. Zeker op zondag als heel de familie bijeen komt; dat was altijd wel ambiance (lacht) . En, ook niet onbelangrijk, Benny Scott is zoals zoveel Bruggelingen geboren in het ‘moederhuis’ Sint-Anna dat hier jarenlang vlakbij onze zaak aan de Sint-Anna rei gevestigd was.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.