Eethuis De Zonnetuin maakt droom van Hanne en David waar

"We gaan voor een zaak die de mensen blijft prikkelen", vertellen Hanne Desmidt en David Demoor. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Vandaag, op Valentijnsdag, opent in de Stationsstraat eethuis De Zonnetuin zijn deuren. Hanne Desmidt (28) en David Demoor (32) ontvangen je in een huiselijk kader met grote, zongerichte tuin in hartje De Haan.

Hanne werkte voorheen als opvoedster, David verdiende na zijn studies in hotelschool Ter Duinen als kok onder meer zijn sporen in de Royal Ostend Golf Club. Met De Zonnetuin maken ze hun horecadroom waar. “We zijn een dagzaak met gelegenheid tot overnachting. Het gevoel dat we de mensen hier willen geven, is dat van thuiskomen in een ongedwongen sfeer. Behalve voor ontbijt, tearoom of een dagschotel van 17 euro, kan je ook gewoon de krant komen lezen met een koffietje. We beschikken over een knus leeshoekje”, toont David.

Binnen zijn er 32 plaatsen, buiten 55: verscholen achter de gevel ligt een uitnodigende tuin van liefst vijftig meter diep. “Tegen de paasvakantie willen we daar ook ons speelparadijsje klaar hebben voor de kinderen. Een gezellig ouderwetse speeltuin met een groot schaakbord en boomstammetjes”, klinkt het.

Seizoensgebonden

De keuken van De Zonnetuin staat voor wisselende, seizoensgebonden suggesties. Er staan ook tapas op de kaart. “We gaan voor een zaak die leeft, die de mensen blijft prikkelen. Op termijn willen we ook een meeneemservice aanbieden. Voor onze gasten in de B&B denken we aan een picknickbox zodat ze op het strand kunnen brunchen met een flesje rosé. Maar dat is allemaal nog toekomstmuziek.”

Valentijnsmenu

Eethuis De Zonnetuin is gelegen in de Stationsstraat 11. Op 14 februari serveren David en Hanne als openingsactie een speciaal valentijnsmenu met cava of prosecco.

Info: 059 43 77 27 – info@dezonnetuin.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier