Eetfestijn voor wielerdrieluik in Westrozebeke

Vooraan van links naar rechts:Laurens Coupé, Freddy Deseyne, Bene PypeAchteraan van links naar rechts:Hugo Casier, Werner Borry, Freddy Dewulf, Jimmu Huyghe, Wim Huyghe en Filip Deleu.
Redactie KW

Wielerclub De Wellevende Sportvrienden organiseert op zondagmiddag 27 oktober zijn jaarlijkse eetfestijn. De opbrengst gaat integraal naar de organisatie van het wielerdrieluik dat ter gelegenheid van de kermis ingericht wordt.

“Met De Wellevende Sportvrienden hebben wij de ambitie om elk jaar ter gelegenheid van de kermis een aantal wielerwedstrijden in te richten”, vertelt secretaris Freddy Dewulf. “Dat is financieel evenwel niet altijd zo vanzelfsprekend. De kosten voor het organiseren van wielerwedstrijden stijgen immers elk jaar. Onze inkomsten komen hoofdzakelijk uit sponsoring en de jaarlijkse steunkaartenverkoop. Daarnaast zorgen ook onze jaarlijkse prijskaarting en het eetfestijn voor wat extra financiële middelen. Dit jaar kende de organisatie van het wielerdrieluik weer succes. Enkele Westrozebekenaren hebben immers een steuncomité opgericht dat onder andere zorgde voor een pop-up bar tijdens de Grote Prijs Raf Jonckheere, onze wedstrijd voor elite met en zonder contract en beloften. Hun enthousiasme zorgde voor de nodige ambiance langs het parcours.”

jubileumeditie

“De weergoden waren ons ook dit jaar gunstig gezind, al was dat voor onze wedstrijd voor elite zonder contract op woensdag 24 juli net ietsje te gunstig. De thermometer wees die dag meer dan 35 graden Celsius aan, waardoor er slechts 30 renners aan de start kwamen.

We kregen op maandag 29 juli 46 renners aan de start voor de 69e Grote Prijs Raf Jonckheere. De wedstrijd werd gewonnen door Michael Van Staeyen voor Maxime Vantomme en Gianni Marchand. Volgend jaar wordt het wielerdrieluik voor de 70e maal ingericht.

Op woensdag 22 juli richten we onze wedstrijd voor elite zonder contract en beloften in, op zondag 26 juli is er koersgelegenheid voor de nieuwelingen, terwijl op maandag 27 juli 2020 de elite met en zonder contract en de beloften te gast zijn.” Het eetfestijn er staat warme beenham met groenten op het menu vindt op zondag 27 oktober vanaf 11.30 uur plaats in gemeenschapscentrum De Nestel in de Vijfwegenstraat 17.

Kaarten kunnen enkel in voorverkoop verkregen worden bij de bestuursleden, in tuin- en hobbycentrum De Kiwi in de Ommegang Noord 36 en bij Dagbladhandel Peter Swaenepoel in de Ommegang Noord 27.

Volwassenen betalen 15 euro, kinderen jonger dan 12 jaar dienen 7,50 euro neer te tellen. (BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier